Vineri, sâmbătă și duminică, voleiul blăjean va trece prin mari emoții, deoarece echipa Volei Club Alba-Blaj va juca turneul de promovare în Liga I, la volei feminin. Sărbătoarea fetelor ar putea fi dublată întrucât, tot în acest week-end, la Blaj au loc zilele orașului.

Volei Club Alba-Blaj se va duela cu Rapid București, CSM Brăila și CNMB Râmnicu Vâlcea, pentru un loc „sub soarele” primei divizii. Marți, echipa antrenată de Liliana Bogendorfer și Emil Ciufudean s-a impus în amicalul cu gruparea similară din Sibiu cu scorul de 3-0.

”Atmosfera la echipă este foarte bună, sperăm să ne realizăm obiectivul. Sperăm să fie o bucurie deplină și sportivă și culturală, pentru că blăjenii merită să se și bucure. Fetele astea să scrie o mică pagină de istorie. Să fim cel mai mic oraș cu echipă în Liga I. Simțim că a sosit timpul victoriilor noastre și că echipa asta merită iubită și purtată spre victorie de publicul blăjean”, a declarat Sergiu Ștefănescu, președintele echipei Volei Club Alba-Blaj.

Echipa de volei nu are nici o problemă în ceea privește lotul de jucătoare, iar, în opinia antrenorului Ciufudean, echipa are 90% să promoveze.”Vrem victorie și calificare 100% nu avem altă variantă, asta ne dorim, mai avem trei meciuri de jucat sper să le câștigăm pe toate, echipa e în creștere. Atmosfera e bună, e plăcută. Va fi o sărbătoare totală, apoi urmează zilele colegiului. Avem peste 90% șanse să promovăm”, a declarat Emil Ciufudean, antrenorul secund al echipei din Blaj.

Lotul formației Volei Club Alba-Blaj le cuprinde pe următoarele sportive: Alexandra Biriș, Melinda Dobeș, Ioana Vodă, Alexandra Ciontoș, Sorina Mocan, Alina Covrig, Andra Resiga, Roxana Lupu, Vali Rusu, Oana Duță, Laura Mastahac și Andreea Niculescu (căpitan). Antrenori: Liliana Bogendorfer și Emil Ciufudean

Antrenoarea principală este și ea încrezătoare înaintea celor trei jocuri decisive în care echipa din Blaj  joacă ” cu promovarea pe masă”.

”Într-adevăr este turneul mult așteptat și de noi și de toți ceilalți din jurul nostru, atmosfera este foarte bună și ne-am pregătit pentru acest mare spectacol care o să urmeze. Fetele sunt responsabile pentru acest turneu, pentru promovare, pentru tot ce este frumos aici și ce o să se întâmple. Tot lotul este valid”, a declarat Liliana Bogendorfer, antrenor principal Volei Club Alba-Blaj.

Partidele de promovare vor avea loc vineri și sâmbătă de la ora 19.00, iar duminică se va juca de la ora 15.00.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate