ACF Metalurgistul Cugir 1939 face, vineri, deplasarea la Arad pentru runda a VI-a din cadrul Ligii a 3-a, seria a 5-a. Cu o victorie pe terenul celor de la ACS Șoimii Pâncota, cugirenii pot ocupa poziția de lider deţinută în momentul de faţă de cealaltă echipă din Arad, CS Național Sebiș.

Adversarii direcți de mâine, ACS Șoimii Pâncota, vin după o victorie categorică de 8-1 pe teren propriu în fața celor de la CS Sănătatea Servicii Publice Cluj, în timp ce băieții lui Opric au obținut un spectaculos 6-0 pe terenul celor de la AFC Arieșul 1907 Turda.

Echipa din județul Alba este favorită în această partidă, având în vedere că gruparea din Arad ocupă poziția a 7-a în clasament.

Cu toate acestea, partida de vineri trebuie tratată cu seriozitate ţinând cont că echipa din Arad a reuşit să învingă Sănătatea Cluj cu 8-1, în timp ce băieţii lui Opric au învins la Cluj cu 1-0.

„Cred că cel mai important într-un meci este să iei cele 3 puncte, mai puțin contează diferența de scor. Și în meciul cu Sănătatea de care aţi amintit am avut o mulţime de oportunităţi de a înscrie, însă la final am fost bucuroşi de acel 1-0 şi mai ales de cele 3 puncte. Sănătatea la Pancota a mers după partida cu Dinamo din Cupa României şi posibil că şi acest lucru să-şi fi spus cuvântul, însă nu ne sperie rezultatul dintre Şoimii Pâncota şi Sănătatea Cluj. Mergem la Pâncota sa facem un joc cât mai bun şi sperăm să venim cu punct sau puncte, deşi întâlnim o echipă foarte experimentată, cu jucători care au trecut pe la Pandurii Tg. Jiu, Tg. Mureş, Rapid Bucureşti si alte echipe de Liga 1!”, a precizat directorul sportiv Bogdan Petric.

Deși poziția în clasament le permite să se gândească la o posibilă promovare sau ocuparea, la finalul campionatului, a unui loc fruntaș, Metalurgistul Cugir trebuie să „rămână cu picioarele pe pământ”, mai spune Bogdan Petric.

„Luăm fiecare meci în parte, îl tratăm cu seriozitate și încercăm să scoatem maxim din fiecare. Obiectivul nostru este să prindem primele 6 locuri (cele care vor duce în play-off ) astfel că suntem pe drumul bun. Totul trebuie luat pas cu pas, astfel că e mult prea devreme să vorbim despre câștigarea campionatului. Suntem la început și trebuie să rămânem concentrați, să muncim la fel și, cel mai important, să rămânem cu picioarele pe pământ”, a declarat acesta.

Etapa cu numărul 7, intermediară, care ar fi trebuit să se joace săptămâna viitoare, nu se va disputa, astfel încât „metalurgiștii” vor avea timp și de odihnă.

„Avem un program foarte bine stabilit de către antrenorul nostru, Marius Opric, iar acest program se reflectă și în forma băieților. Cum vă spuneam și mai devreme, se muncește foarte bine și se ţine cont de fiecare amănunt. Nu se va disputa un meci care trebuia să fie o etapă intermediară (lucru care o să ne avantajeze), astfel că nu vom acumula oboseala şi putem parcurge un ciclu săptămânal de antrenament complet”, a mai declarat Petric.

Din lotul care se va deplasa la Arad va lipsi Trășcan, din cauză că a fost eliminat la partida cu Turda. Metalurgistul Cugir va pleca chiar în ziua jocului, care va începe la ora 15.00, pe Stadionul „Șoimii”.

Alexandru MOROȘANU

 
 
 

Publicitate

Publicitate