IMG_9619Cea mai mare competiție de fotbal din România pentru copiii cu vârste între 10 și 12 ani este organizată de Fundația „Gheorghe Hagi” și  Danone România și le va oferi în continuare, copiilor pasionați de fotbal, ocazia să facă dovada talentului și ambiției lor. 

La competiția găzduită în acest an de orașul Alba Iulia vor participa șase echipe, câștigătoare ale fazei județene a acestei competiții. Așadar, pe „Cetate” vor juca: CS Alma Sibiu (Sibiu), AS Unirea Tărlungen (Brașov), Oska Sfântu Gheorghe (Covasna)

Alături de micii participanți se va afla și în acest an, Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei Hagi Danone. Danone România și Gheorghe Hagi le vor îndruma pașii copiilor într-o competiție care promovează respectul, valoarea, entuziasmul și toleranța. De asemenea, puștii care vor lua parte, vor putea învăța mai multe despre valorile sportive adevărate, dar și despre ce înseamnă o dezvoltare sănătoasă, bazată pe mișcare și pe alimentație echilibrată.

„Este foarte important să dezvoltăm și să încurajăm astfel de inițiative. Împreună cu Danone am creat mai mult decât un exemplu. Avem un model de urmat prin această competiție și sunt sigur că în acești cinci ani, am contribuit într-o anumită măsură la dezvoltarea unor copii de care vom auzi vorbindu-se peste ani”, a declarat Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei Hagi Danone.

La ediția din acest a Cupei Hagi Danone participă echipele campioane ale fiecărui județ din România. Cele 48 echipe se întâlnesc în cadrul a opt turnee zonale, câștigătoarele acestora calificându-se la Turneul Final.  Gazdele celor  opt turnee zonale vor fi: Constanța (22-23 martie),  Craiova (29-30 martie), Cluj-Napoca (5-6 aprilie), Timișoara (12-13 aprilie), Piatra-Neamț (26-27 aprilie), Alba-Iulia (10-11 mai), Ploiești (17-18 mai) și București (24-25 mai).

„Misiunea noastră este să aducem sănătate prin alimente cât mai multor oameni. Alimentația corectă este esențială pentru sănătate, iar prin iaurturile Danone punem la dispoziția tuturor o alegere simplă care îi va ajuta să aibă grijă de sănătatea lor.  Prin proiectul Cupa Hagi Danone îi încurajăm pe copii să adopte un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare și alimentație echilibrată: fructe, legume, iaurt zilnic. Pentru Danone România acest program reprezintă și o contribuție semnificativă în societatea românească, totalizând 7 milioane RON investiți în organizarea competiției, dar, mai ales, este un motiv de mândrie că am susținut peste 30.000 de copii să-și trăiască visul și să devină, cu siguranță, campioni într-o zi. De-a lungul anilor, mulți fotbaliști care au devenit stele în fotbalul mare, s-au făcut remarcați la Cupa Națiunilor Danone: Phil Jones (Manchester United), Gabriel Torje (Espanyol Barcelona) și alții, a explicat Dieter Schulz, Director General Danone Europa de Sud-Est.

Tuurneul final al Cupei Hagi Danone 2014 va avea loc la Constanța, la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” din Ovidiu, pe 31 mai și 1 iunie. Pe 31 mai se vor disputa meciurile din grupe și cele eliminatorii, iar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, se va disputa marea finală națională.  Câștigătoarea Cupei Hagi Danone din acest an va reprezenta România la Finala Internațională a Cupei Națiunilor Danone la care vor participa echipe din 32 de ţări.

Astfel, în octombire, câștigătorii Cupei „Hagi Danone” vor avea șansa să îl întâlnească pe Zinedine Zidane, ambasadorul Cupei Națiunilor Danone, și vor juca pentru trofeul mondial Danone în Brazilia.

Alături de Gheorghe Hagi, numeroase stele ale fotbalului mondial susțin Cupa Națiunilor Danone și pe micii fotbaliști: Cafu în Brazilia, Christophe Dugarry în Franța, Javier Zanetti în Argentina, Dimitar Berbatov în Bulgaria, Vitor Baia în Portugalia și mulți alții. Detalii pe www.danonenationscup.com/en/ambassadoors

 
 
 

Publicitate

Publicitate