Aflată în derivă din punct de vedere financiar, FC Unirea Alba Iulia începe să vadă luminița de la capătul tunelului. Ales, luni, în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Florin Roman a mărturisit că-și dorește să continue sprijinirea tuturor sporturilor şi a dezvăluit intenția lui de a încerca finanțarea echipei de fotbal Unirea Alba Iulia.

Dacă  alte sporturi s-au bucurat în ultimii ani de finanțarea CJ Alba, în acest an se pare că a venit și rândul echipei Unirea Alba Iulia să profite de acest lucru. Roman a precizat că nu trebuie să sufere toți pentru greșelile unor oameni din trecutul ”alb-negrilor”.

”Eu o să fiu un promotor și al fotbalului județean, deoarece fotbalul ne-a adus mari satisfacții, faptul că acolo au greșit niște oameni nu cred că trebuie să fie o pedeapsă. Cred că vom găsi o soluție, mai ales că Unirea se află într-un moment extrem, extrem de dificil”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman.

Printre proiectele pe care și le-ar dori Florin Roman putem aminti și despre construcția unei săli polivalente.

Președintele Unirii, Mihai Dăcălescu: ”Depindem total de finanțările de la bugetul local și județean. Suntem în pragul desființării”

Președintele executiv al echipei de fotbal Unirea Alba Iulia a mărturisit că formația pe care o conduce depinde 100%, în aceste momente, de banii de la autoritățile locale și județene.

 ”E un lucru extraordinar și m-aș bucura ca autoritățile locale și județene să sprijine echipa și să formăm iarăși un grup puternic, care să se poată lupta la primele locuri. Depindem total de aceste finanțări. În momentul de față, nu avem bani decât pe hârtie,  pentru că avem litigiile cu Empoli și Standard. Suntem în pragul desființării”, a declarat Mihai Dăscălescu, președinte executiv FC Unirea Alba Iulia.

În urmă cu câteva zile, șefii Unirii au declarat că ar ceda gratuit echipa autorităților locale. De menționat este faptul că, în 2009, Florian Walter a intenționat să devină patronul echipei din Alba Iulia, dar acesta s-a lovit de refuzul patronilor albaiulieni.

httpv://youtu.be/0E7gkt3q7OU

 

 

Comentarii

 1. Claudiu D. spune:

  Ma bucur de initiativa d-lui Roman,sper sa se si concretizeze,sa atraga finantatori puternici alaturi de UNIREA !Sa stea 20 de ani la conducerea CJ ,daca reuseste sa aduca UNIREA intre echipele care se bat cu sanse reale pt.promovare……….sa nu zic mai mult !

  1. Tudor spune:

   Inca exista mentalitatea ca statul trebuie sa ofere paine si circ. Finantarea sporturilor trebuie sa fie ori privata, ori deloc.

 2. domotek spune:

  aşa mai merge ! urăsc portocaliul dar iubesc alb-negru ! sper să vină şi d-ul Dumitrel la primul meci al Unirii să numere spectatorii ! nu de alta,dar să vadă cu ochii lui că suntem mai mulţi decît la Fărău . deci Unirea nu moare…nu mor caii cînd vor cîinii…”Nichita ” .

  Hai Unirea Alba ! !

 
 

Publicitate

Publicitate