Unirea Alba Iulia se află în faţa unui nou moment dificil. Peste 200 de juniori ar putea părăsi Unirea Alba Iulia dacă nu vor fi găsiţi bani pentru a fi sprijiniţi. Vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman a făcut un apel la primarul Mircea Hava, pe care l-a provocat la un dialog în ceea ce priveşte situaţia Unirii Alba Iulia. 

Fotbaliştii albiaulieni au evoluat excelent în actualul sezon, iar, fără şansa de a fi promovaţi la echipa de seniori, efortul antrenorilor de la centrele ce copii şi juniori ar fi degeaba, precum ar creşte zarzavatul din grădina altuia, asta deoarece Unirea Alba Iulia ar putea rămâne fără nici un beneficiu de pe urma acestor juniori.

Vicepreşedintele Florin Roman propune ca juniorii albaiulieni să fie sprijiniţi de către autorităţile locale şi judeţene, asta pentru ca Unirea Alba Iulia să nu dispară de tot.

„Am primit de curând un memoriu la CJ din partea domnului Dăscălescu şi vreau să vă spun că suntem într-o situaţie destul de nefericită, după ce primarul municipiului Alba Iulia a semnat actele <de deces> al Unirii Alba Iulia cu puţin timp înainte de un moment rotund, aniversar din viaţa tradiţia şi istoria acestei echipe iubite a municipiului, există un mare risc să pierdem cele şase grupe de copiii şi juniori care sunt formate strict din copiii albaiulienilor.  Avem copii extrem de talentaţi şi cu mari eforturi au reuşit să termine acest sezon. Problema este că, dacă CJ Alba şi Consiliul Local va aplica acelaşi tratament pentru toţi, vom avea probleme. Sunt aproape 200 de copii care nu mai pot juca fotbal la Alba Iulia. Dacă nu ne vom apleca pe proiectul de reorganizare, vreau să vă spun că ne propun inclusiv trecerea în Liga a IV-a sau Liga a V-a. Au fotbalişti talentaţi, dânşii ne-au făcut o situaţie foarte exactă. Apelul meu este către primarul municipiului Alba Iulia să accepte o discuţie în cadrul Consiliului Local, deoarece există riscul de a nu avea nici măcar grupe de copiii şi juniori”, a declarat Florin Roman, vicepreşedinte CJ Alba.

Totuşi, în judeţ mai sunt şi alte cluburi private de fotbal care au mai multe grupe de copii şi juniori şi care evoluează în competiţii judeţene fără a fi sprijinite financiar de Consiliul Local Alba, dar care se bucură de un ajutor din partea Consiliului Judeţean Alba. Cluburile primesc echipament şi un sprijin pentru achitarea baremurilor de arbitraj. Rămâne întrebarea: „Dacă este ajutat un club privat, de ce nu s-ar aplica aceeaşi măsură pentru toate centrele de copii şi juniori de la nivelul oraşului sau al judeţului?”

Cert este faptul că copiii albaiulienilor trebuie să aibă şansa de a face sport, iar, indiferent de sport, activitatea cluburilor ar trebui sprijinită de autorităţile locale şi judeţene.

Reamintim faptul că Unirea Alba Iulia a lansat în fotbalul mare nume precum: Gicu Grozav, Nicuşor Stanciu, Călin Cristea, Dinu Moldovan, Fabian Himcinschi, Alexandru Giurgiu, Ciprian Selagea.

httpv://www.youtube.com/watch?v=hifeqg6S5m4&feature=share&list=UUjtZ7RHKCo6MSHN0qnvK1Lg

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate