10150644_1461925484043968_1815366424_nOrașul Alba Iulia este deja renumit şi pentru că a dat mulți fotbaliști în ultimii ani. Dacă amintim de Gicu Grozav, Nicușor Stanciu, Florin Ilie, Filip Morar, Vlad Ignat sau Fabian Himcinschi trebuie să recunoaştem că orașul este un real centru de talente, iar recent, la echipa Kinder Alba Iulia, am cunoscut un puști cu un adevărat potențial. 

Alexandru Doda este născut pe 24 iunie 2007 și evoluează pe postul de atacant la Kinder Alba Iulia, formație antrenată de Dumitru Martescu. Lovește mingea cu ambele picioare și a reușit să se impună foarte ușor la grupe mai mari chiar și cu doi ani faţă de categoria lui de vârstă.

Chiar dacă nu a împlinit încă nici șapte ani, Alexandru Doda alege să aibă o copilărie total diferită față de colegii lui de echipă sau de alții de vârsta lui. De pildă, atunci când se uită la televizor, micuțul fotbalist alege meciurile de fotbal și nu desenele animate, iar atunci când își petrece timpul pe calculator sau laptop acesta caută faze cu idolii lui Messi, Ronaldo și Neymar, pe care-i urmărește foarte atent, pentru ca mai apoi în jocurile oficiale și în antrenamente să le copieze mișcările.

A avut primul contact cu fotbalul la 4 ani, iar acum, când evoluează alături de copii de vârsta lui, Alexandru Doda iese clar în evidență, demonstrând că locul lui este mai sus.

Așchia nu sare departe de trunchi!

Alexandru Doda este fiul lui Iulian Doda, fost portar la Unirea Alba Iulia în perioada 1997-1999, însă micuțul Alex a preferat să „atace” porțile adversarilor și nu să pareze șuturile lor.  Totuși este clar că talentul a fost moștenit de la Iulian, însă cu siguranță își va depăși tatăl ca performanțe, dacă lucrurile vor decurge pe făgașul normal.

Vă prezentăm mai jos declarațiile date de Alexandru Doda și antrenorului Dumitru Martescu, dar și un colaj cu faze și goluri marcate de tânărul atacant.

 
 
 

Publicitate

Publicitate