George Ileana - 2014Jucătorul George Ileană din Alba Iulia a câştigat turneul “Openului Internaţional pentru Copii şi Juniori Unirea”, ce a avut loc la Vârşeţ, în Serbia. Competiţia a reunit la start 33 de participanţi, dintre care patru au fost din Alba Iulia şi Teiuş.

În weekendul trecut la Vârşeţ (Serbia) a avut loc prima ediţie a “Openului Internaţional pentru Copii şi Juniori Unirea”, organizat de Clubul Sportiv Unirea Râtişor (un club din liga a doua sârbă) şi Consiliul de Sport Vârşeţ, competiţie care a reunit la start 33 de participanţi.

Varset02Printre aceştia, la invitaţia clubului organizator, s-a aflat şi o delegaţie a judeţului Alba, condusă de viceprimarul municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean, care deţine şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Şah Alba şi din care au făcut parte juniorii George Ileană (Alba Iulia), Mihai Lascu, Vlad Domşa şi Daniel Arminciu (toţi din Teiuş).

Învingător în runda a 4-a împotriva campioanei Serbiei de junioare sub 14 ani, George Ileană a luat o opţiune serioasă pentru victoria în turneu, ceea ce s-a şi întâmplat la final. Deşi a lăsat adversarilor 2 remize în următoarele runde, George Ileană a obţinut 8 puncte din 9 partide, rezultat suficient pentru a câştiga prima ediţie a openului de juniori din Banatul Sârbesc.

Foarte bună şi evoluţia celorlalţi reprezentanţi ai judeţului nostru prezenţi la turneu, toţi obţinând premii speciale: Mihai Lascu – locul I la juniori sub 14 ani, Vlad Domşa – locul I la copii sub 12 ani şi Daniel Arminciu – locul III la copii sub 12 ani.

“Mulţumesc prietenilor noştri din Banatul Sârbesc pentru invitaţie şi ospitalitatea cu care am fost primiţi şi de această dată la Râtişor, fiindcă este vorba de o continuare a unei frumoase prietenii între şahiştii din Râtişor şi Alba.

Ori de câte ori au organizat în ultimii ani turnee mai importante, şahiştii din Râtişor ne-au invitat să participăm, iar ei au fost de asemenea prezenţi la mai multe turnee organizate în judeţul nostru. De aceea sperăm să îi avem printre participanţi la partea a doua a festivalului <Open Şah Alba 2014> care se va desfăşura în perioada 17-24 august în mai multe localităţi din judeţul nostru”, a declarat Dorin Şerdean, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Alba.

foto: arhivă

 
 
 

Publicitate

Publicitate