1Formația universitară a învins miercuri seara pe propriul teren, scor 118-45 (35-11, 30-14, 27-13, 26-7), pe Universitatea Cluj-Napoca, în prima partidă din noul an, care a contat pentru etapa a XVI-a a Ligii Naționale de baschet feminin.

Trupa antrenată de Miroslav Popov și George Lăncrănjan s-a impus clar și nu a acordat nicio șansă clujencelor, adjudecându-și absolut autoritar toate cele patru sferturi ale disputei.

Partida a debutat cu CSU la timonă și a decurs de aceiași manieră pe parcursul tuturor celor 40 de minute de joc, diferența nefăcând decât să crească din ce în ce mai drastic pentru echipa oaspete. Dar fiind scorul și felul în care decurge partida, antrenorul Popov a decis chiar să odihnească jucătoarele de bază în ultimele sferturi, astfel încât în teren au intrat toate jucătoarele disponibile, inclusiv junioarele Andreea Beldian și Mihaela Gherman, care au și marcat.

Înainte cu circa 5 minute de final s-a trecut și pragul de 100 de puncte marcate, iar debutul baschetbalistic în noul an este unul perfect pentru echipa din Alba Iulia. O prestație de marcă a avut americanca Jessica Kuster, de la CSU, care în 31:35 de minute de joc a acumulat un coeficent de eficiență de 46 de unități, reușind și un double-double, obținut din 27 de puncte, 13 recuperări, 8 pase decisive și 2 intercepții.

În double-double a încheiat disputa și Wumi Agunbiade, care a reușit 26 de puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții. În urma acestei partide CSU ajunge la cel de-al 13-lea succes stagional, rămânând în continuare cu 3 înfrângeri. Pentru universitare urmează însă o partidă extrem de dificilă, în deplasarea la campioana en-titre, CSM Târgoviște, sâmbătă, 10 ianuarie.

Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster – 27 de puncte, 13 recuperări și 8 pase decisive, Wumi Agunbiade – 26 de puncte, 12 recuperări și 5 pase decisive, Milica Deura – 21 de puncte și 4 recuperări, L’Oreal Price – 16 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive, Marta Fodor – 9 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 8 puncte, 2 recuperări și 6 pase decisive, Valencia McFarland – 6 puncte, o recuperare și 5 pase decisive, Andreea Beldian – 3 puncte, o recuperare și 3 pase decisive, Mihaela Gherman – 2 puncte și o recuperare și Dora Ardelean – 6 recuperări.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Ca după orice vacanță se vede că jucătoarele și-au ieșit puțin din ritm, din forma și avem mult de lucrat la antrenamente. E păcat că trebuie să jucăm și să ne antrenăm fără cei doi pivoți, deci trebuie sa improvizăm, să schimbăm tactic unele lucruri, dar sunt încrezător că Elisabeth Pavel va începe în curând să se antreneze normal, pentru că avem mare nevoie de ea pentru partidele dure ce urmează. Mă bucur că am început anul cu o victorie, chiar dacă a venit în urma unui meci cu un adversar mult sub nivelul nostru, însă ne așteaptă un adevărat test sâmbătă la Târgoviște, pe care îl vom trata cu maximă seriozitate, ne vom agăța de orice șansă și vom încerca să producem surpriza și să câștigăm. (Sorin STANCIU, Comnicat de presă al CSU Alba Iulia)

 
 
 

Publicitate

Publicitate