Astăzi, CSU Alba Iulia a făcut deplasarea în Cehia, pentru cel de-al doilea meci în cadrul Ligii Europei Centrale. Fetele antrenate de Miroslav Popov au câștigat astăzi cu 70-82 (17-24, 17-15, 19-22, 17-21) , după ce în meciul de debut jucat săptămâna trecută, au câștigat pe teren propriu cu formația din Slovacia, Piestanske Cajky, scor 71-44.

Fetele universitare de baschet feminin au plecat în Cehia pentru un singur lucru, și anume să aducă victoria acasă. CSU Alba Iulia este pentru prima dată din istoria clubului în liga europei centrale (CEWL). Dacă primul meci s-a desfășurat fără emoții pentru albaiulience, reușind să câștige fără emoții cu scorul de 71-44 în fața echipei Piestanske Cajky din Slovacia, astăzi, fetele antrenate de Miroslav Popov au jucat în deplasare cel de-al doilea meci din ligă, respectiv în Cehia, contra formației Valosun Brno.

CSU Alba Iulia a intrat bine în meci, astfel că la pauză conduceau cu 39-34:

Determinate și sigure pe ele, albaiuliencele au intrat foarte bine în meci, iar după primele 10 minute scurse din joc, conduceau cu 24-17. Gazdele începeau încet, încet să reintre în joc, astfel că la finalul sfertului secund scorul arăta favorabil pentru ele, reușind să se impună la doar două puncte, scor 17-15. După primele 20 de minute jucate, când cele două echipe intrau la vestiare, fetele antrenate de Miroslav Popov erau în avantaj, în ciuda sfertului al doilea pe care l-au pierdut. Până la pauză CSU Alba Iulia reușea să marcheze 39 de puncte, în timp ce echipa gazdă, Valosun Brno reușea doar 34 de puncte.

Sfertul 3 ceva mai echilibrat, însă CSU l-a câștigat cu 22-19:

După primul sfert în care CSU a reușit oarecum să pună stăpânire pe meci și după sfertul secund în care jocul a fost ceva mai echilibrat, sfertul cu numărul 3 aducea același joc dur și cu multe coșuri reușite din toate pozițiile. Dacă gazdele au condus în primele minute cu câte 2 sau 3 puncte. Alba revenea repede, iar după o serie de reușite a câte 3 puncte, reveneau din nou pe tabelă, și cu un minut înaintea finalului de sfert conduceu cu 20-17. Sfertul al 3-lea avea să fie câștigat tot de echipa antrenată de Miroslav Popov, scor 22-19.

CSU a câștigat și cel de-al 4-lea sfert, scor 21-17:

Ultimul Sfert a început la fel de echilibrat, ambele echipe reușind să marcheze aproape la fiecare atac, însă tot CSU Alba Iulia avea să facă diferența, iar cu mai puțin de 4 minute până la final conduceau cu 4 puncte în sfertul actual și cu 12 puncte la general. Pe finalul meciul Valosun Brno nu reușea să mai marcheze nici măcar din aruncările libere, în timp ce fetele antrenate de Miroslav Popov iși făceau treaba foarte bine, reușind să se desprindă la 8 puncte. Valosun Brno reușea să se mai aproprie de albaiulience, însă doar până la 4 puncte, astfel că CSU Alba Iulia câștiga și ultimul sfert, scor 21-17.

Următorul meci pentru CSU Alba Iulia se va disputa în deplasare, Sâmbătă 23 noiembrie, contra formației SCM CSȘ Craiova.

 
 
 

Publicitate

Publicitate