La doar câteva luni de la retragerea din Liga a II-a, conducătorii clubului Unirea Alba Iulia caută soluţii pentru a continua fotbalul la nivel de seniori în oraşul Unirii, alături de echipa ce a adus multe satisfacţii albaiulienilor, în istoria ei de 89 de ani.

Chiar dacă Societatea Comercială Unirea Alba Iulia 2006 SA se îndreaptă spre faliment, fotbalul nu va muri la Alba Iulia, astfel că palmaresul şi toate performanţele obţinute de Unirea Alba Iulia de-a lungul timpului vor fi regăsite la noul club AS FC Unirea Alba Iulia, asociaţie ce urmează a fi înfiinţată în perioada următoare.

„În această perioadă lucrăm să întocmim actele pentru noua asociaţie sportivă şi să începem strategia de viitor”, a declarat Mihai Dăscălescu, preşedinte al FC Unirea Alba Iulia.

Cel mai probabil Unirea Alba Iulia va urma exemplul celor de la Poli Timişoara şi vor încerca să evolueze din Liga a IV-a, asta dacă va primi un loc în acest eşalon.

„Încercăm să vedem unde vom putea începe, dar cel mai probabil va fi Liga a IV-a, deoarece dorim să promovăm cât mai mulţi tineri albaiulieni la prima echipă şi nu am vrea să mai repetăm greşelile din trecut. Probabil că am putea primi loc şi în Liga a II-a sau a III-a, dar vom analiza şi o să luăm o decizie şi în funcţie ce buget vom avea, dar mai important este să avem o strategie clară, pentru că fără un proiect concret nu am avea nici un viitor”, a mai punctat Dăscălescu.

Sorin Corpodean: „E prematur să vorbim despre un loc în Liga a IV-a pentru Unirea Alba Iulia”

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Sorin Corpodean a mărturisit că va sprijini noul club, dar totuşi acesta a recunoscut că este prea devreme să vorbească despre cedarea unui loc în Liga a IV-a.

„E prematur să vorbim despre oferirea unui loc în Liga a IV-a pentru Unirea Alba Iulia, acest lucru depinde de membri afiliaţi şi nu doar de noi, dar sunt sigur că îi vom sprijini cum vom putea, dar despre un loc în Liga a IV-a, vom putea discuta în intersezon”, a punctat Sorin Corpodean, preşedinte AJF Alba.

Dacă albaiulienii vor porni din Liga a IV-a, vor putea miza pe copii şi juniori, iar obiectivul imediat va fi promovarea în Liga a III-a, iar pentru un sezon în Liga a IV-a, clubul ar avea nevoie de aproximativ 2 miliarde de lei vechi.

Vicele CJ Alba, Florin Roman: „Ar fi o catastrofă ca echipa să nu mai înceapă”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman a promis că se va găsi o nouă cale de a finanţa Unirea Alba Iulia, aceştia vor sprijini echipa.

„ Să vedem cum vor ieşi actele pentru noua societate, vom consulta juriştii nostri şi să vedem dacă există cale de finanţare. Eu am discutat în mai multe zone private, poate obţinem sponsorizări măcar în acea zonă, cel puţin pentru copii şi juniori. Dacă statutul ne va permite, de ce să nu finanţăm? Nu ar fi păcat să nu se înscrie, ar fi o catastrofă ca echipa să nu mai înceapă. Ar trebui să analizeze situaţia şi domnul primar, că nu mai aveai loc de domnul primar să-ţi facă poze cu echipa când era în Divizia A, acum când e la greu nici nu mai pomeneşte de Unirea”, a declarat Florin Roman, vicepreşedinte CJ Alba.

În acest moment Unirea Alba Iulia are legitimaţi 160 de fotbalişti la grupele de copii şi juniori, iar desfiinţarea echipei ar duce la pierderea acesto jucător. Trebuie specificat că jucători precum Gicu Grozav, Nicuşor Stanciu, Călin Cristea, Alexandru Giurgiu, Dinu Moldovan sau Florin Ilie au fost crescuţi la Unirea Alba Iulia şi acum evoluează în Liga I.

 
 
 

Publicitate

Publicitate