Nu mai puțin de opt jucători au plecat în această vară de la Unirea Alba Iulia. Faptul că echipa de tradiție a fotbalului albaiulian nu mai poate fi reprezentată la nivel de seniori a dus la pierderea mai multor fotbaliști talentați. 

În acest moment juniorii albaiulieni nu au viitor la Unirea Alba Iulia în condițiile în care nu se va găsi o soluție pentru a înființa o echipă de seniori, formație la care să fie promovați juniorii valoroși, dar și grupare pentru care să evolueze sportivii care își termină junioratul.

În această vară au părăsit GRATIS Unirea Alba Iulia jucători ca Moga, Joldeș, Dendiu, Coțolan, Vodă, Olar, Drăghici și Stan.

De pildă, pentru Ionuț Stan au existat de multă vreme oferte de la cluburi din Liga a II-a, dar și de la FC Vaslui, echipă care evoluează în prima ligă. Acum Stan și ceilalți colegi ai lui  pot semna cu oricine doresc, iar Unirea Alba Iulia va primi o sumă modică, bani ce vor reprezenta „grila de formare” a juniorilor.

Din jucătorii rămași liberi au fost fotbaliști de bază la juniorii „A” ai Unirii, Rareș Moga, Ionuț Stan, Sorin Coțolan, Andrei Olar și Robert Dendiu. Aceștia își vor face cu siguranță loc pe la echipe de nivel superior, mai ales că toate formațiile, inclusiv cele din Liga a IV-a au nevoie de jucători sub 21 de ani în teren.

Juniorul Ionuț Cioplântă transferat la Viitorul Mihai Georgescu

Unul din cei mai promițători fotbaliști din curtea Unirii, Ionuț Cioplântă a fost transferat la Școala de Fotbal Viitorul Mihai Georgescu din Cluj. „Alb-negrii” nu l-au putut păstra pe fotbalistul care a fost și în atenția antrenorilor de la loturile naționale de juniori și au pierdut un adevărat stâlp al defensivei.

În schimbul mutării albaiulienii au primit o sumă modică, bani de au cuvenit pentru formarea jucătorului originar din Aiud.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate