Vestea bună nu a venit pentru fanii Unirii Alba Iulia, care așteptau cu sufletul la gură înființarea unei noi echipe care să ducă tradiția fotbalului albaiulian mai departe. Echipa nu va exista la nivel de seniori nici în acest sezon. Suporterii vor beneficia, în 2013-2014, doar de meciurile de la copii și juniori. 

Din păcate, timpul pentru efectuarea demersurilor înființării unei noi asociații sportivă a fost prea scurt,  astfel că  nu s-a putut crea o asociație care să poată fi sprijinită de Consiliul Local și cel județean. Totuși pentru a nu-i pierde pe cei peste 150 de juniori legitimați la FC Unirea Alba Iulia 2006, președintele Mihai Dăscălescu va căuta soluții pentru a înscrie tineri fotbaliști în competiții.

„Din păcate în acest an nu mai putem face nimic pentru a înscrie o echipă de seniori, dar vom face tot posibilul pentru a continua. Ne vom înscrie la juniori A, B, C, D și E, dar și la turneele Gheorghe Hagi, Gheorghe Ene și la memorialul Gheorghe Ola”, a declarat Mihai Dăscălescu, președinte Unirea Alba Iulia.

Cel mai probabil fotbal la nivel de seniori va mai fi doar în sezonul 2014-2015, iar până atunci, talentații juniori din tabăra Unirii Alba Iulia  vor bucura ochii spectatorilor prin meciurile oferite pe stadionul „Cetate”.

Unirea, vis spulberat  sau doar amânat?

Chiar dacă în campania electorală mulți aleși locali și județeni se băteau cu pumnul în piept că vor sprijini echipa, în acest moment nu au găsit calea legală pentru a sprijini clubul care va împlini 90 de ani anul viitor.

Fie indolența autorităților locale, care nu s-au interesat din timp ce presupune finanțarea unei echipe de fotbal sau lipsa de informare cu privire la finanțarea echipelor de fotbal din bani publici. În momentul de față FCM Târgu Mureș, Ceahlăul Piatra Neamț, Săgeata Năvodari, FC Botoșani, iar lista poate continua.

Sperăm totuși că fotbalul va avea viitor la Alba Iulia și că partidele cu Steaua, Dinamo sau alte echipe de tradiție din fotbalul românesc să se mai desfășoare pe „Cetate”, arenă care a adus atâtea bucurii spectatorilor, în vreme ce echipa Unirea Alba Iulia a promovat nume importante în fotbalul românesc.

 
 
 

Publicitate

Publicitate