Jocul cu Corona Brașov ar putea fi ultimul din istoria Unirii Alba Iulia. Lipsa sprijinului din partea autorităților locale îi determină pe șefii „alb-negrilor” să pună lacătul pe club.

Drama clubului Unirea Alba Iulia atinge cote maxime. Președintele Mihai Dăscălescu ne-a dezvăluit că nu este exclus ca echipa fondată în anul 1924 să se desființeze chiar săptămâna următoare.

Fotbaliștii sunt neplătiți de trei luni, iar staff-ul tehnic nu și-a luat drepturile bănești dinainte de această perioadă. Astfel, cei care se ocupă de destinul clubului au mărturisit că nu ar fi exclus ca echipa să se destrame săptămâna viitoare.

„În cazul în care nu se găsește finanțare săptămâna asta, care urmează, s-ar putea să ne desființăm. O să fie luni consiliul de administrație, marți – adunarea generală a acționarilor. Am fost peste tot pe la Consiliul Local, Consiliul Județean și să vedem, săptămâna viitoare este capitală pentru noi. Am fost la toate partidele, încercăm să primim sprijinul lor. E o situație foarte disperată. De când sunt eu, nu a fost niciodată așa grav. Nu știu dacă Unirea a trăit așa situații în istoria ei”, a declarat Mihai Dăscălescu, președinte executiv FC Unirea Alba Iulia.

Ofertele pentru jucători ar amâna momentul desființării

În momentul de față, mai multe cluburi din Liga I sunt interesate de serviciile fundașilor Ionuț Stan și Eduard Schuller. Chiar și așa, președintele clubului spune că vânzarea celor doi ar rezolva problemele doar până în iarnă, moment în care starea de incertitudine și de nemulțumire a jucătorilor ar reveni.

”Sunt ceva oferte pentru jucători, pentru Schuller și pentru Stan.  Dacă i-am vinde, am rezolva situația până în iarnă, dar nu e o soluție, pentru că nu se poate să tot amânăm agonia. Nu ne sprijină nimeni”, a mai spus Dăscălescu.

În termen de 30 de zile, în contul „alb-negrilor” vor fi virați 11.000 de euro, bani de la Gaz Metan Severin pentru transferul lui Alexandru Giurgiu. Banii de la Severin ar ajuta doar pentru achitarea salariilor pentru o lună.

Stelian Gherman: „Mai sunt echipe cu tradiție care s-au dus. Normal că mă deranjează situația de la club”

După ce a reușit să încropească o echipă competitivă, fără a face vreo achiziție contracost, tehnicianul Stelian Gherman s-a arătat deranjat de cele petrecute la club.

”Problemele de parte financiară nu trebuie discutate cu mine.  Mai sunt echipe care au fost cu tradiție și s-au dus. Astea sunt urmările la ceea ce s-a petrecut în timp. Normal că mă deranjează. Am adus jucători, am muncit să facem o echipă competitivă, normal că mă deranjează acest aspect”, a punctat Stelian Gherman, antrenor principal FC Unirea Alba Iulia.

Surse apropiate susțin că antrenorul Unirii are mai mult de  cinci luni de când nu și-a luat integral salariile cuvenite pentru munca depusă la Alba Iulia.

Neluțu Popa: „E păcat ca după atâția ani echipa să nu mai fie. Normal că mă afectează, am trăit satisfacții mari la Unirea”

Antrenorul care i-a descoperit ș i-a lansat în fotbalul mare pe Gicu Grozav, Ciprian Selagea, Călin Cristea, Andrei Zăgrean și lista poate continua s-a arătat vizibil afectat la aflarea veștii că echipa la care s-a consacrat ca fotbalist, dar și ca antrenor este pe cale să dispară de pe harta fotbalului românesc.

”Eu nu cunosc situația clubului. Normal că mă afectează aflarea acestei vești. Am fost 29 de ani acolo. Am trăit și satisfacții și necazuri, dar trebuia să se termine. Pentru că domnul Sarmeș a hotărât ca eu să nu mai fiu. Gândul meu este la Europa, unde am găsit niște oameni serioși, care vor performanță. Rămân cu speranța că  Unirea nu se va desființa. Sper ca echipa să existe  în continuare. Totdeauna s-au rezolvat. problemele. Sper că vin nișe oameni care să investească și să rămână echipa. E păcat după atâția ani să nu mai fie”, a punctat Neluțu Popa, actualmente antrenor la centrul de copiii și junior al echipei Europa Alba Iulia.

Neluțu Popa a adus aproape 500.000 de euro în contul clubului Unirea Alba Iulia grație vânzării lui Gicu Grozav și Călin Cristea.

Iulian Nichimiș: „Vă dați seama ce simt când aud că echipa la care am crescut capotează”

Unul dintre jucătorii din perioada de „aur” a clubului, Iulian Nichimiș aproape că a rămas fără cuvinte la aflarea veștii că echipa alături de care a crescut în fotbal ar putea dispărea din lumea fotbalului.

„Vă dați seama ce simt când auzi că echipa la care ai crescut capotează. Îmi pare sincer rău. Eu sper să nu se întâmple și oamenii cu bani să ajute echipa să meargă până la iarnă. Pentru că atunci se pot faci strategii în acele 2-3 luni de pauză. Eu așa sper, ca măcar să se găsească fondurile necesare să ducă până în iarnă. E păcat ca o echipă cu tradiție ca Unirea să se desființeze. Pentru mine e un gol în suflet când aud asemenea vești proaste, sper să nu se întâmple”, a spus, vizibil afectat de cele auzite, Iulian Nichimiș.

În acest moment, datoriile clubului din Cetatea Marii Uniri sunt cifrate undeva la peste 200.000 de euro. În lipsa unui sprijin venit din partea autorităților locale sau din partea oamenilor potenți financiar din Alba Iulia, șefii clubului sunt tot mai hotărâți să oprească agonia și amatorismul care se petrece în ultimele luni la clubul din Alba Iulia.

Reamintim că Unirea Alba Iulia este ocolită de autoritățile locale și județene în vreme ce sporturi precum handbal, volei sau baschet se bucură de finanțări din bugetul județean.

 

Comentarii

 1. andrei spune:

  sper sa se desfinteze ca au mancat foarte multi bani ! multi juniori nu au benificiat de nimic din partea lor nici apa plata in deplasari nu bagau intodeauna ! rusine ca si.au batut joc de un oras !

 2. unirist spune:

  taci ma din gura nu mai vb airea de unde sa ti de a dak jucatorii is neplatiti de atatia luni…si au si rezultate ..taci ca esti copt…jucatorii n au un ban sa si ia un suc

 3. geonn spune:

  sa se desfiinteze, stiu autoritatile de ce nu le dau bani…ii „mananca” hotii inainte sa ajunga la jucatori. foarte bine ca sprijina handbalul, baschetul si voleiul, macar acolo se face „semi-performanta”, ca in alba iulia nu s-a facut niciodata performanta in sport.

 4. florin spune:

  in sfarsit o veste buna

 
 

Publicitate

Publicitate