Unirea Alba Iulia va juca vineri, de la ora 15.00, pe Stadionul „Cetate”, probabil în ultima apariție în fața fanilor. În Cetatea Marii Uniri sosește FC Olt Slatina, echipă care tocmai și-a schimbat antrenorul.

Fotbaliștii din tabăra lui Gherman au fost convinși cu greu să revină la antrenamente și să intre în teren, în condițiile în care nici joi nu și-au încasat salariile.

„S-a ajuns în situația de a nu se mai putea continua din motive financiare, parte care până ieri ne-a fost la limită să ne afecteze 100%, neplătind arbitrajul, ar fi urmat o neprogramare. A doua parte, jucătorii intră în a patra lună cu restanțe financiare. Am încercat să-i îndrum spre un drum sportiv, adică să muncim până se termină turul, iar apoi fiecare jucător care are oferte sigur să poată să plece mai departe. Sigur, sunt jucători cu potențial extraordinar, care pot juca și la această oră în Liga I, intrând într-un program normal de pregătire, de alte lucruri unde se lucrează profesionist și astăzi am reușit să umblu puțin la sentimentele jucătorilor să mergem mai departe, adică am făcut un antrenament, am încercat să-i pregătesc pentru jocul de mâine”, a declarat Stelian Gherman, antrenor principal FC Unirea Alba Iulia.

Chiar și așa, Gherman este conștient de faptul că jucătorii ar putea fi concentrați și la problemele financiare.

„Nu știu în ce măsură voi putea să-i duc spre victorie, să îi concentrez pentru o partidă cu o formație bună, și în condițiile normale dacă ar fi fost, ar fi fost un joc greu. Sunt total depășit de situația de la ora actuală. I-am înțeles pe jucători, ei m-au înțeles pe mine că îmi doresc ca să fie un meci acasă pentru că trebuie să ne respectăm publicul, pentru că puțini sau mulți au fost alături de noi, atât la bine, cât și la greu. Cei care au venit la meciurile echipei au venit cu sufletul. Vreau să jucăm pentru oamenii care au venit la meciuri și pentru cei ce respectă această echipă să ne prezentăm, să facem un meci bun, să respectăm competiția în sine, pentru că, dacă tot ne-am înscris într-o competiție, e normal să respecți această competiție, să dăm ok-ul pentru oamenii care au dat niște sume de bani pentru această echipă și mai trebuie să-i respectăm pe cei din televiziune care ne-au împins și ei niște bani”, a adăugat Gherman.

Echipa probabilă: Tiut, Stan, Schuller, Bumbac, Bucurică – Oară, Istrate, Negruț, Petrescu – Mureșan, Mândrușcă.

Partida de la Alba Iulia va avea loc vineri, de la ora 15.00 și va fi transmisă în direct pe Dolce Sport.

 

 

 

Comentarii

 1. domotek spune:

  hei , voi cei ce citiţi acest articol ,veniţi mîine la stadion. la Alba bat clopotele ! !

  Unirea noastră dragă n-o să mai fie ! !

  vaniţi la Alba să susţinem echipa ! !

  cel puţin eu,o să fiu în tribună la ora de începere a tuturor meciurilor pînă la terminarea campionatului ,indiferent dacă mai e cineva sau nu !

  veniţi la Alba…veniţi la stadion să susţinem UNIREA ALBA ! !

  Hai unirea alba ! !

 2. jean spune:

  Respectul meu şi consideraţia pt Mihai Dăscălescu…pentru Stelian Gherman…pentru toţi jucătorii care au demonstrat că au caracter !
  Mulţumim Unirea Alba ! ! !
  probabil mister Hava o să mai facă un mol şi toţi ne înghesuim „cel puţin la deschidere” să-i băgăm bani în buzuner ! !
  măi ! cum se zice ..focă..la masculin? ? ?

 
 

Publicitate

Publicitate