minge-fotbalClubul Sportiv Navobi Alba Iulia organizează o “ediţie hibernală“ a unui turneu de mini-fotbal. Cu mesajul “Performanţa se naşte din calitate…în special din cea morală”, evenimentul este menit să ofere şansa micilor fotbalişti să-şi extindă experienţa competiţională şi să-şi dezvolte abilităţile sportive. Turneul se desfăşoară în Sala de sport a Colegiului Naţional Horea, Cloşca şi Crişan (HCC), în două etape, în luna februarie.

“Mamut Elit Cup”, Ediţia Hibernală începe în perioada 1-2 februarie 2014 pentru copii născuţi după 1 ianuarie 2005 şi continuă în 15-16 februarie 2014, pentru copii născuţi după 1 ianuarie 2006.

Directorul de competiţie este preşedintele CS Navobi, Silviu Miron, iar echipele invitate: Navobi A, Navobi B, Navobi C, Luceafărul 2010 Cluj Napoca, Voinţa Sibiu, Academia de Fotbal GH. Voroneanu Câmpia Turzii, Kinder Alba Iulia, Atletico Arad, Interstar Sibiu, CFR Simeria, Kinder Târgu Mure şi şi altele.

Regulamentul competiţiei:

Participarea în competiţie este pe bază de invitaţie şi tabel nominal parafat şi semnat de un oficial al clubului. O echipă nu poate avea mai mult de 10 jucători. Un club poate participa cu două echipe.

Taxa este de 150 lei/echipă.

Jucătorii se vor legitima cu legitimaţia eliberată de AJF/AMF Bucureşti sau cu Carnetul de note, obligatoriu cu poză (în caz de contestaţie, echipa va pierde cu 3-0 dacă nu pot prezenta carnetele de indentificare). În condiţiile prevăzute de regulamentul competiţiei, jucătorii pot fi şi fete (echipe mixte sau exclusiv feminine).

Sistemul de desfăşurare va fi pe grupe, se califică în sferturi sau semifinală primele echipe din fiecare grupă pierzătoarele din semifinale joacă în finala mică, iar câştigătoarele în finala mare. Organizatorii vor efectua tragerea la sorţi şi vor stabili programul complet al competiţiei; acestea vor fi comunicate echipelor cu 5 zile înainte de începerea turneului.

12 echipe repartizate în 4 grupe, locul 1 se califică direct, iar ocupantele locurilor 2 şi 3 susţin un meci suplimentar de baraj pentru accederea în sferturile de finală (A2vB3, B2vA3, C2vD3, D2vC3).

Meciurile se vor juca 2 reprize de 15 minute, 5 minute pauză. Se va juca cu minge mărimea 4.

Se joacă 5+1 jucători, schimbări nelimitate, neanunţate, dar efectuate pe la mijlocul terenului.

În sferturi de finală, semifinale şi finale, în caz de egalitate la sfârşitul timpului regulamentar de joc, se execută câte 3 lovituri de la 7 m pentru departajare de fiecare echipă, de către jucătorii aflaţi în teren la sfârşitul meciului.

Nu se poate înscrie direct din lovitura de începere de la centrul terenului. De asemenea, nu se validează golurile înscrise din jumătatea proprie; se acordă lovitură de la poartă; dacă portarul atinge mingea sau un fundaş o deviază în mod nesemnificativ se va acorda lovitură de la colţ.

Autul se bate cu piciorul, din spatele liniei de tuşă sau de pe linie, în maxim 6 secunde de la pregătirea loviturii. Nu se poate marca direct din aut, dacă mingea nu a fost atinsă de un alt jucător. Mingea trebuie repusă în joc pe jos (să nu se ridice mai sus de nivelul genunchiului jucătorilor).

Portarul repune mingea din aut de poarta în joc numai cu mâna. Poate marca direct în poarta adversă. Mingea prinsă în mână de catre portar în timpul jocului nu poate fi repusă în joc prin degajare cu piciorul din mână, dar poate pune mingea jos, în afara careului şi să o joace cu piciorul.

Cartonaşul roşu – eliminare 10 minute, cu drept de înlocuire, pauza nu anulează timpul rămas din eliminare.

Persoana care primeşte cartonaşul roşu nu are drept de joc în meciul următor, iar în funcţie de gravitatea faptei poate fi suspendată 2 sau mai multe etape sau eliminată din competiţie.

La 2 cartonaşe galbene în acelaşi meci – cartonaş roşu, iar la 3 cartonaşe galbene acumulate în campionat, jucătorul este sancţionat cu o etapă de suspendare.

Se pot acorda cartonaşe galbene sau roşii jucătorilor sau oficialilor de pe banca de rezervă sau în afara jocurilor, dacă au atitudine nesportivă.

Folosirea înjurăturilor sau a unui limbaj obscen la adresa oficialilor de competiţie, a arbitrilor, a adversarilor, a spectatorilor, a colegilor de echipă sau a propriei persoane (sau fără nici o adresă) va atrage automat cartonaşul roşu (regula se aplică inclusiv antrenorilor şi delegaţiilor unei echipe).

Cartonaşul galben – 5 lei; cartonaşul roşu – 10 lei, se achită la sfârşitul meciului, altfel echipa nu poate disputa următorul meci.

Înaintea fiecărui meci, delegatul sau antrenorul trebuie să completeze foaia de arbitraj cu numele şi numărul de pe tricou al fiecărui jucător.

Contestaţiile cu privire la un jucător sau arbitraj trebuie depuse la masa oficialilor printr-o cerere scrisă, în cel mult 30 minute de la sfârşitul partidei contestate; răspunsul la contestaţiile depuse va fi dat în cel mult 60 minute de la depunere – orice contestaţie care nu îndeplineşte condiţiile menţionate, nu se ia în considerare. Oficialii se vor autosesiza în cazul în care o echipă foloseşte jucători mai mari ca şi vârstă sau în cazul în care o echipă nu poate face dovada vârstei jucătorilor, omologând meciul cu scorul de 3-0 pentru echipa adversă.

Oficialii competiţiei pot interveni în cazul unei greşeli de arbitraj sau dacă observa o infracţiune în timpul partidei, cerând sancţionarea cu cartonaşe galbene sau roşii, anularea unei decizii, rejucarea meciului sau excluderea din campionat a celor care nu respectă regulamentul competiţiei.

Criteriile de departajare în cadrul grupelor: puncte, meci direct, golaveraj, număr de goluri marcate, număr de cartonaşe roşii, galbene primite de echipă, media cea mai mică de vârsta a echipei.

Se vor acorda: minim 3 meciuri de echipă, diploma de participare, cupa pentru locul I; medalii locurile I-III, distincţii pentru cel mai bun jucător, golgeter, cel mai bun portar, cel mai frumos gol, trofeu pentru cel mai frumos joc (ieşiri din apărare cu mingi pe jos, combinaţii de pase, driblinguri, fair-play).

Echipele care nu vor respecta condiţiile şi regulamentul de participare vor fi sancţionate sau excluse din competiţie.

Termenul limită pentru confirmările de participare este 25 ianuarie 2014 pentru Grupa 2005 şi 8 februarie 2014 pentru Grupa 2006.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate