Șapte albaiulieni de la clubul de airsoft participă în acest weekend la cea mai mare competiție de profil din Transilvania. Câmpul de luptă va fi la Mârșa, în județul Sibiu, unde sute de pasionați se vor „bate” pentru supremație și prestigiu.

Periodic, aceste evenimente strâng la start sute de jucători pasionați de arme. Aceștia simulează adevărate lupte cu replici după arme de foc, doar că în locul gloanțelor reale se folosesc bile din plastic sau alte materiale nepericuloase.

În competiția de la Sibiu din perioada 20-22 septembrie, vor fi angrenate autovehicule militare, iar dintr-un avion vor fi parașutate obiecte pe care jucătorii vor trebui să le recupereze prin tactici și strategii militare.

În echipament de război, cu armele pregătite, sportivii din Alba Iulia promit că se vor întoarce victorioși.

„Curioșii pot participa la aceste simulări chiar dacă sunt pentru prima dată la un astfel de eveniment. Sportivii pun la dispoziție echipamente de protecție și chiar replici pentru siguranța și acomodarea viitorilor sportivi”, a declarat liderul organizației Airsoft Super Deddy’s, Constantin Bulgaru.

„Airsoft-ul este un sport care se bazează în mare măsură pe onoare și respect între jucători. Având în vedere că, în general, la impact nu rămân semne vizibile pe jucătorul lovit, desfășurarea în bune condiții a jocului depinde integral de abilitatea jucătorilor de a recunoaște orice lovitură primită și de a se declara <morți>. Prin urmare putem spune că airsoft-ul este un sport nobil, un sport al gentleman-ilor, un sport al oamenilor cu caracter”,  a spus Constantin Bulgaru, membru fondator și liderul organizației albaiuliene.

Echipamentul minim de protecție constă într-o pereche de ochelari, iar, după posibilitățile fiecăruia dintre jucători, se poate ajunge la o investiție de câteva sute de lei.

„Într-un timp foarte scurt, noi am reușit să ne facem remarcați de către colegii noștri din țară.

De de la o întâlnire în gașcă am reușit să ne organizăm în echipa Airosft Super Daddy’s, iar în prezent suntem 20 de membri și simpatizanți. Ne facem remarcați la evenimente de anvergură, din țară, prin seriozitate, unitate, fairplay și ne îndeplinim toate sarcinile”, a precizat Constantin Bulgaru.

NICOLETA MATEIU

 
 
 

Publicitate

Publicitate