CostachiTinerii șahiști albaiulieni continuă să se afle în prim-planul Campionatelor Naționale de juniori la șah, care se desfășoară în aceste zile la Căciulata, o competiție care reunește la start peste 600 de participanți. În proba lor favorită, cea de șah rapid, juniorii albaiulieni au urcat pe podium la trei categorii de vârstă.

După ce a obținut titlul național în proba de șah clasic, Mihnea Costachi a dominat de la un capăt la celalalt și proba de șah rapid. Cu 8 puncte acumulate în 9 partide (7 victorii și 2 remize), elevul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia s-a clasat pe locul 1 a categoriei juniori sub 16 ani, devansându-i pe Victor Vasiesiu (CSS Târgu Mureș) și Vlad Zubcu (Politehnica Iași). De notat și evoluția bună a lui Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia), clasat pe locul 6, acesta ratând șansa unei clasări mai bune în ultima rundă, când a fost învins chiar de Mihnea Costachi. Sub așteptari a evoluat George Ileană, care la aceeași categorie de vârsta s-a clasat pe locul 13 din 34 de participanți.

TampeaFoarte aproape de titlul de campion național s-a aflat și Radu Țâmpea (CSU Alba Iulia), clasat pe locul 2 din cei 97 de participanți înscriși la categoria juniori sub 10 ani.

Cu un total de 7,5 puncte din 9 partide, elevul Școlii gimnaziale “Mihai Eminescu”din Alba Iulia a fost depășit de Radu Dobre (Clubul Central de Șah București), care a acumulat 8 puncte, podiumul fiind completat de Ionut Creangă (CSU București).

 

SecheresLa categoria juniori sub 18 ani, Adrian Sechereș (CSS 1 Timisoara), elev al Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, după ce a ratat complet startul, pierzând primele două partide, a avut o revenire spectaculoasă obținând 6,5 puncte în ultimele 7 runde.

Cu acest rezultat Adrian Sechereș s-a clasat pe locul 2 din 21 de participanți, după Robert Năstase (Clubul Central de Șah București) și înaintea lui Andrei Dolana (CSM Baia Mare).

Cea mai importantă competiție națională de juniori se încheie joi, când este programată proba de blitz, o probă în care jucătorii au la dispoziție câte 3 minute de gândire fiecare pentru toata partida, la care se adaugă o bonificație de 2 secunde după fiecare mutare efectuată.

 
 
 

Publicitate

Publicitate