Tamas Bogya, sportivul legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a cucerit două titluri de campion naţional și una de vicecampion la Orientare pe Mountain Bike, o disciplină mai recentă în sportul din România. Competiţia s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, la Baia Mare.

Pentru finalele Campionatelor Naţionale de Orientare pe Mountain Bike au fost programate probele de Sprint, Medie distanţă şi Lungă distanţă, la care Tamas Bogya era de departe principalul favorit.

După ce în, prima finală, cea de Sprint, Tamas a fost învins surprinzător de către Simion Suciu de la CSM Miercurea Ciuc, reuşind să cucerească medalia de argint a probei, acesta şi-a dominat categoric adversarii în ultimele două finale şi a reuşit să cucerească cele două titluri de campion naţional puse în joc.

„Chiar dacă numărul competitorilor în această disciplină relativ nouă în peisajul sportiv naţional este unul destul de redus, asta nu reduce cu nimic meritele lui Tamas. În anul sportiv 2012 care se apropie de finalul competiţional, el a fost sportivul care a participat cu succes la toate competiţiile importante atât la nivel naţional, cât şi internaţional, fiind cel mai valoros sportiv al secţiei de Orientare în acest an”, a declarat Marius Anghel, inspector sportiv orientare CS Unirea Alba Iulia.

În perioada 5-7 octombrie, la Moneasa, se va desfăşura ultima competiţie oficială importantă din 2012 şi anume Campionatele Naţionale de Noapte şi pe Echipe, de la care sportivii de la CS Unirea nu vor lipsi. Pentru acesta s-au înscris patru sportivi ai clubului albaiulian: Tamas Bogya şi Radu Milea – la seniori, iar Robert Muscaliuc şi Ştefan Copeţchi – la juniori I.

Andreea MEZEI

 
 
 

Publicitate

Publicitate