sahTimp de o săptămână, la Călimăneşti-Căciulata se desfășoară finala Campionatului Național de seniori la șah clasic, cea mai importantă competiție națională a anului, organizată de Federația Română de Șah în colaborare cu CS Tinerii Maeștri București.

Printre cei 32 de jucători aflați la startul competitței se află marii maeștri internaționali Constantin Lupulescu (ELO 2635), Mihail Marin (ELO 2591), Mircea Parligras (ELO 2582) și Vladislav Nevednichy (ELO 2576), adică jucătorii români cu cel mai mare rating FIDE la 1 aprilie 2015.

În această finală națională, care este probabil cea mai puternică din ultimii ani, și-au făcut loc și trei juniori albaiulieni, care au obținut calificarea din semifinala desfășurată în luna martie la Iași și care vor avea acum șansa de a se duela pe eșicherul șahist cu cei mai valoroși șahisti români profesioniști ai momentului.

Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), elev în clasa a IX-a la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, este cotat ca favoritul 13, juniorul albaiulian având un rating FIDE 2367. Cu șansa a 22-a pornește Adrian Sechereș (CSS Timișoara), elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Horea, Closca și Crişan” Alba Iulia, juniorul teiușan avand un rating FIDE 2247, în timp ce George Ileana (CSU Alba Iulia), elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia pornește ca favoritul 27, cel mai tânar dintre albaiulienii prezenți în finală, având un rating FIDE 2179.

Rezultatele turneului vor fi actualizate zilnic pe site-ul www.chess-results.com.

 
 
 

Publicitate

Publicitate