În wekeend, oraşul Satu Mare a găzduit cea de-a II-a ediție a competiției de karting „Cupa Satu Mare”.

La competiție au participat un număr total de 16 echipaje, iar în total un număr de 60 de piloți din oraşele: Satu Mare, Cugir, Sebeş, Reşița, Zalău, Baia Mare, Oradea, Carei, Marghita, Cluj, Hunedoara, Timişoara, Şimleul Silvaniei, Cehu Silvaniei, Turda, Târgu-Mureş.

Concurenții au participat la 7 clase de viteză: Bambini (50 cm cubi), Mini, Mobra seniori şi juniori (50 cm cubi), Puffo (80 cm cubi), Cadett (80 cm cubi), 100 seniori şi juniori (100 cm cubi)  şi K.Z. 125 (125 cm cubi).

Concursul a avut loc pe un circuit stradal special amenajat de către organizatori pentru astfel de competiție, pe Bulevardul Transilvania din Satu Mare.

Echipa de karting a Clubului Copiilor Sebeş-Cugir s-a prezentat la start cu 2 piloți: Gyorgy Robert și Mihai Simedru, ambii din Cugir, conduși de profesorul coordonator de karting Nicolae Luca. Alături de aceștia s-au aflat sponsorii echipajului, părinții celor doi piloți care au susținuț financiar costurile deplasării la Satu Mare. Ajutorul logistic și mecanic a fost asigurat de Cosmin Paștiu.

Piloții cugireni au participat la 3 clase de concurs, astfel:

Clasa „Mobra-Junior” (50 cm cubi) copii cu vârste cuprinse între 10-15 ani

Piloții de sub Dragana s-au clasat pe prima poziție, prin Robert Gyorgy, respectiv locul al treilea prin Mihai Simedru.

La clasa „Cadett” (80 cm cubi), copii cu vârste cuprinse între 14-18 ani

Pilotul Mihai Simedru a încheiat cursa pe treapta a doua a podiumului de final.

Clasa „Mini” (60 cm cubi) copii cu vârste între 10-13 ani

Clasa cu cei mai mulți competitori la startul acesteia. Pilotul Robert Gyorgy s-a clasat pe locul al 8-lea. Acesta a plecat în cursă de pe ultimul loc al grilei de start şi a trebuit să facă o cursă de recuperare, reușind să urce treptat în clasamentul cursei zece poziții până pe locul al 8-lea.

Sorin GIURCA

 
 
 

Publicitate

Publicitate