CS Universitatea are noi motive de mândrie. La doar un an de la sosirea în România, antrenorul Tomas Bilek a reușit să impresioneze prin munca depusă alături de CSU Alba Iulia.

Antrenorul ceh va pleca  la lotul național, alături de antrenorul de la CSM Satu Mare. Din lotul național nu vor face parte Claudia Pop și Florina Pășcălău, ambele accidentate.

”Înseamnă că n-am muncit degeaba, înseamnă că echipa e într-o pantă ascendentă.  Tomas a fost apreciat pentru munca lui. Alba e pe harta baschetului românesc, înseamnă că nu am muncit degeaba. Sunt convins că este cea mai bună variantă pentru lot. Sunt doi antrenori foarte buni și sunt convins că vor face treabă bună împreună”,  a declarat Petru Eleș, director sportiv CS Universitatea Alba Iulia.

Pentru cehul Tomas Bilek, faptul că a ajuns antrenorul secund al naționalei reprezintă unul dintre cele mai bune lucruri din acest sezon, după ce echipa lui a fost eliminată „la mustață” din cursa pentru locurile 1-4.

”Sunt fericit pentru alegerea mea în lotul național al României, sunt convins că munca mea a dus aici. E important că voi lucra și cu două sportive din Alba Iulia, e bine când lucrezi cu oameni pe care-i cunoști. Ce pot să spun, mă bucur că, la un an de la sosirea mea în România, am reușit acest lucru”, a declarat Tomas Bilek, antrenor principal CS Universitatea.

Dan Fleșeriu a fost în atenția clubului albaiulian, iar Tomas Bilek a ajuns antrenorul Universității grație lui Petru Eleș, acest lucru avându-l ambii antrenori în comun. ”Sunt doi antrenori cu care eu am lucrat, doi antrenori de viitor. Ambii antrenori au un viitor, poate o să-i avem la Alba Iulia împreună”, a mai spus Eleș.

Lotul național se va reuni marți, iar prima partidă în vederea calificărilor la Euro 2013 va avea loc pe 13 iunie, la Târgoviște, contra Suediei. În grupa României mai sunt Germania, Spania și Bulgaria. Din lotul naționalei noastre vor face parte Ancuța Stoenescu și Eniko Tarța.

Stoenescu: ”Contează să lucrezi cu doi antrenori tineri”

Componenta echipei CSU Alba Iulia, Ancuța Stoenescu a ”salutat” venirea cuplului Fleșeriu-Bilek la cârma lotului național. Aceasta speră ca, alături de cei doi, echipa națională a țării noastre să reușească noi performanțe.”Eu nu pot decât să mă bucur pentru el și pentru noi, ca reprezentativă. Ce pot să zic, bun venit la națională și împreună sper să reușim ceea ce n-am reușit în ultimii doi ani. Eu zic că e important și contează să lucrezi cu doi antrenori tineri, de perspectivă, e important și poate e ceea ce aveam nevoie”, a declarat Ancuța Stoenescu, sportivă CSU Alba Iulia.

 
 
 

Publicitate

Publicitate