Terenul de pe Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia ar putea fi modernizat în cadrul programului UEFA Hat Trick. În acest sens, vineri, consilierii locali au aprobat  suma de 102.004 euro, reprezentând 50% din valoarea totală a lucrărilor.

Suprafața de joc a arenei ”Cetate” ar putea fi reabilitată cu suma totală de 204.008 euro. Consiliul Local a acordat 50% din sumă, iar restul va fi asigurat de Federația Română de Fotbal, prin programul UEFA Hat Trick.

Scopul acestui program este modernizarea terenului de joc conform standardelor UEFA.  În perioada următoare, unul dintre reprezentanții FRF se va deplasa la Stadionul ”Cetate”, pentru a realiza o evaluare tehnică a suprafeței de joc.

Iată prin ce lucrări va trece terenul arenei ”Cetate”:

– execuția unui bazin de retenție și pompare forțată, la care se va racorda drenajul terenului;

– asigurarea debitului de apă necesar (cca. 8000 mc/100 de zile) sistemului de irigații, prin racord la rețeaua locală;

– decopertarea, nivelarea și compactarea substratului de pământ;

– procurarea, transportul și împrăștierea stratului suport de nisip, cu proprietăți ridicate de drenare pe care se va însămânța gazonul.

Lucrările vor fi executate pe parcursul unei singure luni, începând cu 1 august 2012.  După ce se vor încheia, autoritățile locale vor mai fi nevoite să cheltuie încă 20.000 euro anual, pentru întreținerea gazonului.

Toate aceste lucruri sunt posibile dacă acest proiect va trece de faza de fezabilitate.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate