George Plesa locul 1 la SimeriaTânărul șahist albaiulian George Pleșa, în vârstă de 9 ani, a obținut în weekend locul 1 la turneul de șah pentru copii de la Simeria. Turneul, desfășurat sub numele “Cupa Prieteniei”, a fost organizat de Clubul de Șah Deva.

Jucătorii au fost împărțiți pe 3 secțiuni, junionul albaiulian câștigând secțiunea rezervată juniorilor sub 10 ani legitimați, la care au fost înscriși 15 copii. George Pleșa a câștigat toate cele 5 partide jucate, devansându-i în clasament pe Ștefan Răzvan Răducu 4 puncte și Isabela Dragichi 3,5 puncte. Nu este primul succes pentru George, acesta având în palmares mai multe clasări pe locul 1 la turnee desfășurate la Cluj-Napoca, Turda și Alba Iulia, dar și participări regulate cu rezultate bune în competițiile seniorilor.

Luna iunie se anunță una plină de turnee pentru copiii albaiulieni care studiază șahul sub îndrumarea maestrului FIDE Marius Ceteraș. În perioada 1-5 iunie la Cluj-Napoca va avea loc Festivalul Internațional de Șah Lions, care va cuprinde 3 secțiuni pentru juniori legitimați, cu rundele programate sâmbăta și duminica, și 6 secțiuni pentru juniori nelegitimați, programate într-una din zilele din intervalul 1-5 iunie, în funcție de vârsta copiilor. Urmează un turneu de juniori la Sibiu în 10 iunie și Cupa Salina Turda în perioada 17-20 iunie pentru juniori legitimați, concursul pentru copii nelegitimați la cluburi fiind programat în 17 iunie.

 
 
 

Publicitate

Publicitate