Mihnea Costachi la CM de juniori din RusiaTânărul șahist albaiulian Mihnea Costachi s-a numărat și în acest an printre protagoniștii Openului Internațional al Bulgariei la șah, un turneu de seniori în a cărui secțiune principală au luat startul 83 de jucători din 12 țări, dintre care 6 mari maeștri internaționali și 15 maeștri internaționali.

După ce a pornit „ca din pușcă”, devenind lider după 4 runde cu 4 victorii, juniorul albaiulian cotat ca favoritul numărul 14 la startul turneului a pierdut în runda a 5-a cu marele maestru internațional Martin Petrov (Bulgaria). Cunoscut pentru capacitatea de a depăși rapid momentele dificile, Mihnea a câștigat runda următoare cu un alt mare maestru bulgar, Milen Vasilev. La fel înfrângerea din runda a 7-a, împotriva rusului Viacheslav Tilicheev, a fost urmată de o victorie împotriva maestrului internațional Zoran Ilic (Serbia). În runda a 9-a Mihnea a remizat cu maestrul internațional Roland Berzinsh (Letonia), clasându-se pe un excelent loc 4 cu 6,5 puncte, la o jumătate de punct în spatele celor trei jucători de pe podium Viacheslav Tilicheev (Rusia), Ivajlo Enchev (Bulgaria) și Tiberiu Georgescu (România), toți cu 7 puncte.

Evoluția foarte bună din Bulgaria, i-a adus juniorului albaiulian legitimat la Politehnica Iași și un câștig de 13 puncte la coeficientul rating FIDE. Înainte de startul turneului Mihnea era cotat cu un rating FIDE 2422, iar obiectivul său pentru acest an este să se apropie cât mai mult de borna 2500.

 
 
 

Publicitate

Publicitate