În weekend, în localitatea Moeciu de Sus, s-a desfăşurat cea mai importnată competiţie internaţională de alergare montană. Este vorba de Ecomarathon, competiţie la startul căreia CS Unirea Alba Iulia a participat cu doi sportivi: Tamas Boya şi Radu Milea.

La prestigioasa competiție la startul căreia s-au aliniat peste 1200 de alergători din 21 de țări din întreaga lume, sportivii uniriști au alergat proba de maraton pe distanța de 42 kilometri cu o diferență de nivel totală de 2400 metri.

Tamas Bogya a reuşit să obţină timpul de 3 ore, 46 de minute şi 29 de secunde, care i-a adus medalia de argint.

Cel de-al doilea sportiv unirist, Radu Milea a făcut și el o cursă demnă de toate aprecierile și a terminat proba de maraton pe locul 5 cu timpul de 3 ore, 56 minute, cu care la edițiile din anii precedenți ar fi urcat pe podium. Performanța sa reprezintă o îmbunătățire a celui mai bun rezultat realizat în această cursă la ediția din 2011 cu mai bine de 30 de minute.

Având în vedere rezultatele obținute în cursele similare desfășurate în ultima perioadă, cei doi sportivi și-au câștigat dreptul de a face parte la start din grupul favoriților, aceștia pornind dintr-un sector aflat în fața celorlalți participanți la competiție.

“A fost o competiție cu o participare și o organizare la cel mai înalt nivel iar la finalul acesteia am fost cu adevărat mândru de performanțele acestor sportivi extraordinari. Când ai doi sportivi clasați între primii 5 la o competiție de acest nivel, cu peste 1000 de sportivi care au trecut linia de sosire, nu poți decât să le mulțumești pentru munca, efortul depus și satisfacțiile aduse prin aceste rezultate excelente. Acestea în contextul în care toate cheltuielile legate de taxe de participare, transport, cazare, masă, au fost suportate de către fiecare, din bugetul propriu”, a declarat Marius Anghel, antrenor CS Unirea Alba Iulia.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate