La finele săptămânii trecute s-a desfășurat, la Cluj Napoca, cea de-a 48-a ediție a Cupei României la Orientare eveniment care a coincis cu a 13-a ediție a competiției internaționale „Transylvania Open”. La startul acestor întreceri s-au aliniat sportivi din Austria, Ucraina, Belgia, Ungaria și România.

Întrecerea masculină a fost dominată de către Bogya Tamas,  sportiv legitimat la C.S. Unirea Alba Iulia, care s-a impus în ambele etape de competiție și a câștigat Cupa României.

În clasamentul general final sportivul unirist a terminat  cu un avans confortabil de peste 5 minute față de cel de-al doilea clasat, Simion Suciu – CSM Miercurea Ciuc, și 12 minute față de ocupantul locului 3, Paul Brăbiescu – CSO Plopeni.

Bogya Tamas va fi, cel mai probabil, unul dintre componenții lotului național de seniori al României care va fi prezent la SEEOC(South East European Orienteering Championships) competiție care va fi găzduită în acest an de țara noastră și se va desfășura în perioada 3-8 septembrie la Rm. Vâlcea.

Un alt sportiv unirist  Radu Milea a participat în ultima săptămână la două importante competiții de alergare montană. Prima s-a desfășurat în localitatea Laugavegur din Islanda, un ultra-maraton pe distanța de 55 de kilometri la finalul căreia Radu a avut o clasare meritorie locul 11 în clasamentul general și locul 4 în clasamentul categorie de vârstă.

Cea de-a doua competiție pentru tânărul sportiv unirist a fost „Marathon 7500”, o altă competiție de ultra maraton montan care se desfășoară anual în masivul Bucegi și la care se participă în echipe formate din câte 2 participanți. Cursa desfășurată pe  traseul în lungime de 45 de kilometri cu o diferență de nivel pozitivă de 3200 metri a fost câștigată de echipa formată din Radu Milea și Alin Tănase care au reușit să acopere distanță totală a traseului  în exact 6 ore 32 minute.

Următoarea competiție de obiectiv a sportivilor secției de orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia va coincide cu SEEOC(South East European Orienteering Championships) când vor avea loc și Finalele Campionatelor Naționale în probele de Sprint, Medie și Lungă Distanță

 
 
 

Publicitate

Publicitate