Peste 400 de sportivi s-au aflat la startul celor două probe cuprinse în cadrul Maratonului „Apuseni”, desfăşurat sâmbătă, 7 iulie, în staţiunea Muntele Băişorii din judeţul Cluj.

Concurenții au fost nevoiți să parcurgă două probe:  maraton pe distanţa de 41,7 km cu diferenţă de nivel de 1867 metri şi semimaraton pe distanţa de 23,5 km cu o diferenţă de nivel de 960 metri.

În competiţia care se află la a doua ediţie, în proba de maraton au luat startul şi doi sportivi componenţi ai secţiei de Orientare de la CS Unirea Alba Iulia.

Bogya Tamas (foto) a reuşit să-şi demonstreze valoarea şi să-şi învingă, pentru al doilea an consecutiv, toţi adversarii. S-a clasat pe locul I al competiţiei, parcurgând traseul în 3 ore şi 33 minute şi fiind cu peste 20 minute mai rapid faţă de cel de-al doilea clasat, Florin Munteanu din Bucureşti. Pe locul al treilea în proba de maraton la categoria masculin 16-29 ani s-a clasat uniristul Radu Milea, cu timpul de 4 ore şi 9 minute.

De altfel, Bogya Tamas şi-a făcut imediat bagajele pentru Campionatele Mondiale de Orientare de Seniori, care se desfăşoară în perioada 14-21 iulie la Laussane, în Elveţia. Lotul pe care România îl deplasează la această competiţie este alcătuit din  trei valoroşi sportivi seniori: Bogya Tamas (CS Unirea Alba Iulia), Simion Suciu (CSM Miercurea Ciuc) şi Ionuţ Zincă (CS Universitatea Craiova), ultimul fiind proaspătul medaliat cu bronz la Campionatul European de Alergare Montană.

Antrenorul lui Tamas Bogya, Marius Anghel s-a declarat încrezător înaintea Campionatelor Mondiale de Orientare la  seniori.

 
 
 

Publicitate

Publicitate