Pe parcursul săptămânii trecute (3-8 septembrie) s-a desfășurat, la Râmnicu Vâlcea, Festivalul Internațional de Orientare care a înglobat patru competiții de anvergură în această disciplină sportivă.

S-au desfășurat simultan Campionatele Europei de Sud-Est atât pentru categoriile de juniori și seniori, cât și pentru cele de veterani, Finalele Campionatelor Naționale și Cupa Țărilor Latine. La aceste competiții desfășurate pe parcursul a 6 etape de concurs, dintre care 4 clasificate WRE (World Ranking Event) și contând pentru clasamentul mondial, s-au aliniat la start aproximativ 600 de sportivi reprezentând Bulgaria, Serbia, Moldova, Muntenegru, Macedonia, Turcia, Grecia, Croația, Ucraina, Spania, Belgia și România.

CS Unirea Alba Iulia i-a avut la start pe Tamas Bogya și Radu Milea, primul în calitate de component al lotului național de seniori al României.

Tamas Bogya a făcut o cursă de excepție în proba de lungă distanță, pe care a reușit să o câștige la o diferență de doar 13 secunde față de ocupantul locului secund, bulgarul Ivan Sirakov, devenind astfel campion al Europei de Sud-Est pentru prima oară în cariera sa de sportiv de performanță.

Sportivul unirist a mai reușit să obțină și alte două medalii la finalele campionatelor naționale, una de argint în proba de lungă distanță și una de bronz în proba de Parc-Oraș.

Și cel de-al doilea sportiv senior participant, Radu Milea, a avut comportări onorabile la finalele campionatelor naționale obținând locurile 4 în proba de medie distanță, 8 în cea de lungă distanță și 10 la sprint.

“Sunt mulțumit de rezultatele obținute de către sportivi la principala competiție de obiectiv din acest an. După multă muncă și competiții cu rezultate excelente atât la orientare, cât și la alergare montană, titlul obținut de Tamas în proba cea mai dificilă reprezintă cireașa de pe tortul anului competițional 2013”, a declarat Marius Anghel, antrenor Orientare, CS Unirea Alba Iulia.

 
 
 

Publicitate

Publicitate