volei alba blaj fete 1Volei Alba Blaj debutează miercuri, 14 decembrie, la Moscova, într-o nouă ediţie a Ligii Campionilor. De la ora 18.00, echipa va întâlni pe campioana Rusiei, Dinamo Moscova, în cadrul Grupei B a celei mai importante competiţii europene intercluburi.

Meciul de la Moscova poate fi urmărit în România, în direct, pe Digisport 3.

În acest an, în competiţia fetelor, Liga Campionilor a venit cu un nou format, 4 grupe de câte 4 echipe, în loc de 5 grupe ca până acum, şi 3 tururi preliminare pentru accederea în grupe. Datorită coeficientului, campioana României, Volei Alba Blaj, a acces direct în faza grupelor, acolo unde, însă, va avea o misiune extrem de dificilă, în condiţiile în care, pe lângă Dinamo Moscova şi Volero Zurich, echipe care în 2016 s-au oprit în Playoffs 6, din grupa B mai face parte şi deţinătoarea Cupei CEV, Dinamo Krasnodar.

Volei Alba Blaj va debuta la Moscova, împotriva campioanei Rusiei, Dinamo, meciul de miercuri, de la ora 18.00, care va fi transmis în direct de Digisport 3, fiind şi singurul care se va disputa în acest an. Celelalte cinci partide vor avea loc în lunile ianuarie şi februarie, câştigătoarele grupelor şi cele mai bune 3 locuri 2 urmând să se califice în faza următoare a competiţiei, Playoffs 6. Ca şi până acum, Volei Alba Blaj îşi va disputa meciurile de pe teren propriu în Sala „Transilvania” din Sibiu.

„Vrem să fim cât mai aproape de adversarele noastre, să dăm 100% pe teren, să facem spectacol şi să profităm de fiecare şansă pe care o vom avea în această competiţie. Este într-adevăr o grupă foarte grea, de foc, cu două echipe aspirante la Final Four, Dinamo Moscova şi Volero Zurich, dar rămânem consecvenţi filosofiei noastre de joc”, afirma antrenorul campioanei României, Darko Zakoc, în debutul acestui sezon.

„Dinamo Moscova este o forţă a voleiului european, dar asta nu înseamnă că nu putem să-i punem probleme. Meciul de debut în Champions League este unul foarte greu, noi trebuie să uităm rapid jocul cu CSM Bucureşti, pentru că Liga Campionilor este o altă competiţie. Nu avem nimic de pierdut şi mergem cu încredere la Moscova, în dorinţa de a evolua dezinvolt, la un nivel cât mai înalt. Este un meci în care ne dorim să prestăm cel mai bun volei posibil, dispută în care fiecare fată trebuie să joace pentru orgoliul său şi pentru echipă”, a transmis președintele Sergiu Ştefănescu.

Campioana Rusiei, Dinamo Moscova, este, fără îndoială, cea mai titrată echipă pe care întâlneşte, pentru al doilea sezon consecutiv, Volei Alba Blaj în grupele Ligii Campionilor. Înfiinţată în 1926, Dinamo Moscova este de 14 ori campioană a URSS, de 11 ori a câştigat Cupa Campionilor Europeni şi de 4 ori a cucerit Cupa Uniunii Sovietice. În 1992 echipa s-a desfiinţat, însă a fost reînfiinţată în 2004. În anul următor (2005) a devenit vicecampioană a Rusiei, iar după încă un an a câştigat, în premieră, titlul de campioană a Rusiei (2006). În noul format, Dinamo Moscova are 4 titluri de campioană a Rusiei, ultimul obţinut chiar în 2016, 3 Cupe ale Rusiei, 8 titluri de vicecampioană a Rusiei, iar pe plan european s-a calificat de 2 ori în finala Ligii Campionilor (2007 şi 2009). În acest an, s-a calificat în primele 6 echipe din Liga Campionilor, însă a ratat calificarea în Final Four-ul competiţiei. Cele 2 echipe s-au întâlnit şi anul trecut în Grupele Ligii Campionilor, Dinamo Moscova impunându-se de fiecare dată cu 3-0, atât la Moscova (foto), cât şi la Sibiu. Faţă de sezonul trecut, echipa rusă şi-a păstrat stafful tehnic şi aproape tot lotul de jucătoare.

Loturile celor două echipe pentru Liga Campionilor

Dinamo Moscova, antrenor Yury PANCHENKO: 1. Iuliia MOROZOVA, 3. Anastasia BAVYKINA, 5. Anastasia MARKOVA, 6. Yana SHCHERBAN, 7. Ekaterina RAEVSKAIA (L), 8. Nataliia GONCHAROVA, 9. Vera VETROVA, 10. Ekaterina KOSIANENKO, 11. Ekaterina LYUBUSHKINA, 12. Alexandra CRNCEVIC, 13. Irina FETISOVA, 18. Maja POLJAK (L), 19. Anna MALOVA.

Volei Alba Blaj, antrenor Darko ZAKOC: 1. Martina SAMADAN, 2 Adina SALAORU, 3 Nadja NINKOVIC, 4 Samara RODRIGUES DE ALMEIDA, , 6 Ana Maria BERDILĂ, 7. Ana ANTONIJEVIC, 8. Ana GRBAC, 9 Dubravka DJURIC, 14. Rebecka LAZIC, 15 Tatsiana MARKEVICH, 16. Marina VUJOVIC (L), 18 Nneka ONYEJEKWE.

În grupa B a Ligii Campionilor, marţi, 13 decembrie, se joacă primul meci, Dinamo Krasnodar – Volero Zurich, de la ora 18.00.

Programul Volei Alba Blaj în Liga Campionilor:

– 14 decembrie 2016, ora 18.00: Dinamo Moscova – Volei Alba Blaj;

– 11 ianuarie 2017, ora 18.00: Volei Alba Blaj – Dinamo Krasnodar;

– 25 ianuarie 2017, ora 18.00: Volei Alba Blaj – Volero Zurich;

– 9 februarie 2017, ora 21.00: Volero Zurich – Volei Alba Blaj;

– 21 februarie 2017, ora 18.00: Dinamo Krasnodar – Volei Alba Blaj;

– 28 februarie 2017, ora 18.00: Volei Alba Blaj – Dinamo Moscova.

sursa: radioblaj.caritas-blaj.ro

 
 
 

Publicitate

Publicitate