10492237_596536390460090_8592015392946133764_n Un exemplu că nu doar băieții preferă sporturile ,,tari”, ci și fetele se încumetă în practicarea lor este al adolescentei Raluca Maria Rebegel. La doar 14 ani (împlinește 15 ani în noiembrie), practică haltere și powerlifting la Alba Iulia, sub îndrumarea profesorului Ioan Frățilă.

Elevă în clasa a IX-a la Liceul Sportiv din Alba Iulia, secția mozaic, Raluca practică aceste sporturi de aproximativ un an. A început să vină la sala de antrenamente la recomandarea unui prieten, cu gândul să slăbească și să își dezvolte musculatura.

Raluca face halterele și powerlifting în paralel. Spune că este mai mult atrasă de powerlifting, pentru ea halterele fiind doar o modalitate de a acumula mai multă experiență, prin participare la competiţii, cum au fost cele de la Onești și Constanța.

Pasiunea ei cea mai mare rămâne powerliftingul, pentru care „pierde” multe ore pe săptămână în sala de antrenament. Se mândrește cu faptul că a obținut premii la numeroase concursuri la care a participat: locul I la Cupa României desfășurată la Beiuș, locul I la proba total, la Șelimbăr, Sibiu, la care a mai obținut locul II la genuflexiuni și locul III la împins din culcat și îndreptări.

La început, părinții ei nu au fost de acord cu noua sa pasiune, dar au fost încântaţi după ce au văzut că a obținut și rezultate.

După performanţa de la Sibiu, echipa din Alba Iulia a ajuns la Campionatul Mondial din Ungaria, pentru Raluca fiind prima competiție importantă din viața de sportivă.

„A fost o experiență interesantă, mi-aș dori să pot participa la acest tip de competiții, deoarece nu toată lumea are șansă să ajungă acolo’’, spune Raluca.

Ambițioasă, dornică de performanță, Raluca speră să facă o figură frumoasă la concursurile ce vor urma, cel mai apropiat fiind cel din 22 noiembrie de la Alba Iulia, Campionatul Național de Împins din culcat.

Următoarea competiție importantă la care va lua parte se va desfășura anul viitor, cel mai probabil în Cehia. Legat de această competiție, Raluca a declarat că își dorește să se pregătească foarte bine și să vină acasă cu o medalie.

,,Îmi doresc să fiu pregătită și să pot lua o medalie, iar pentru asta trebuie să muncesc foarte mult. Vreau să ajung cât mai departe, să reprezint România, dar ca să ajungi la asemenea rezultate trebuie multă muncă, rezultatele nu vin fără să depui efort”, mărturiseşte Raluca.

Ca planuri de viitor, sportiva a dezvăluit că intenţionează să continue cu halterele și powerliftingul până la sfârșitul liceului și apoi să urmeze o facultate cu profil sportiv în Alba Iulia.

Pe lângă sport, Raluca mai are și alte pasiuni: gătitul și pictura. Dacă gătitul îl practică doar în familie, acasă, pictura o practică din școala generală.

Desenul este o pasiune conexă a Ralucăi, o modalitate de a-și dovedi talentul și în alt domeniu. Preferă portretele și personajele din desene animate.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate