După ce fotbalul din Alba Iulia a fost desființat din lipsa fondurilor, alte sporturi sunt în ceață, din același motiv. Tot mai mulți antrenori de la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia se plâng că nu mai au bani nici de deplasări și nici de indemnizații. Potrivit directorului CS Unirea, anul acesta clubul nu a primit niciun leu din partea administrației locale sau județene.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia este cu un picior în groapă din cauza lipsei de bani. Indemnizațiile sportivilor, mulți dintre aceștia campioni naționali, sunt date cu întârziere, pentru deplasări intervin sponsori privați, iar de premii pentru rezultate deosebite nici că se poate aduce vorba.

Pe lângă toate acestea, în luna mai a acestui an, directorul clubului, Nicolae Nistor, a intrat în concediu medical în urma unui atac cerebral și se va întoarce la conducere abia luna viitoare, iar contabila șefă Ana Maria Groza și-a dat demisia în luna august.

În 15 aprilie 2011, Consiliul Local a aprobat un „Acord de parteneriat între Consiliul Local al municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba și Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia”, în urma căruia clubul ar fi trebuit să primească suma de 150.000 de lei din bugetul local pentru desfășurarea activităților sportive.

După un an, în 23 octombrie 2012, hotărârea a fost modificată, iar suma respectivă a fost trecută ca un prag maxim pe care clubul puteau să îl primească. „Aprobă alocarea anuală a sumei de până la 150.000 lei din bugetul local al municipiului Alba Iulia în vederea desfăşurării activităţii sportive,  Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia”, este precizat în raportul de specialitate al HCL 328 din data de 23.10.2012.

Cu toate acesta, se pare că CS Unirea nu a văzut nici măcar 5 lei. Potrivit directorului Nicolae Nistor, hotărârea a fost atacată în  contencios administrativ de Prefectura Județului Alba. CL a făcut recurs în instanță, iar în acest moment nu se știe în ce stadiu se află.

„În condițiile aste nu știu ce se va întâmpla. Așa o ducem de când de știm ne-au tot amăgit”, spune Nistor.

Acesta a precizat că singurii bani pe care clubul i-a văzut au fost dați anul anul trecut de către Consiliul Județean, suma de 70.000 de lei. Anul acesta, clubul nu a primit niciun bani din partea Primăriei sau a CJ.

„Am fost abandonați atât de CS Unirea, cât și de CS Universitatea și Consiliul Județean. A fost un an extrem de greu. Se simte lipsa lui Marius Anghel”, spune antrenorul de atletism Gabriel Avram.

Și Nicolae Paștiu, antrenor de box, spune că situaţia este dificilă și că pentru deplasări au trebuit să intervină sponsori.

Fostul director Marius Anghel: „De fapt, singurul lucru de care a fost și este interesat Nicolae Nistor e doar propria persoană”

În urmă cu câteva săptămâni, Marius Anghel, fost director al CS Unirea Alba Iulia, declara în cadrul unei conferințe de presă că de mai bine de 5 luni a lansat un apel pentru salvarea Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia, care trece printr-o perioadă foarte dificilă.

„Am constatat că în ultima perioadă PNL-iști din Alba Iulia se erijează în <salvatorii> fotbalului albaiulian, ai FC Unirea, fără a interesa pe nici unul dintre ei soarta sportivilor și antrenorilor de la CS Unirea Alba Iulia, cu toate că acesta este <condus> de un reprezentant din elita a acestui partid, Nicolae Nistor, principal activist în campania electorală a deputatului Călin Potor și vicepreședinte PNL Alba Iulia, girat de președintele Florin Roman.

Din păcate, de câteva luni, domnul director se află într-un prelungit concediu medical (în perioada 2009-2013 a avut peste 300 de zile de concediu medical), fără a mai fi interesat de problemele cu care se confruntă subordonații lui. De fapt, singur lucru de care a fost și este interesat e doar propria persoană”, spune Anghel.

Vezi DECLARAȚIILE lui Marius Anghel.

Indiferent de cine este vinovat pentru lipsa fondurilor și „curcubeul” politic în care a ajuns să intre până și sportul, Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia a reușit să aducă anul trecut un total de 83 de medalii la campionatele naționale și internaționale și este singurul club din județ care a reușit performanța de a trimite o sportivă la Olimpiadă.

 
 
 

Publicitate

Publicitate