Radu Tampea locul 1 la juniori sub 12 aniMunicipiul Mediaș a fost de curând gazda celui mai puternic turneu de șah rapid care s-a organizat în acest an în România. Fondul de premiere de peste 5.000 euro a atras la start 118 de participanți, dintre care 4 mari maeștri internaționali, 6 maeștri internaționali și 6 maeștri FIDE.

CSU Alba Iulia a fost participat la turneu cu 7 sportivi seniori și juniori. Cel mai bine s-a clasat fostul campion național de juniori, Tudor Sfarlog, care cu 6,5 puncte din 9 partide a ocupat locul 9 în clasamentul general, în timp ce Marius Ceteraș s-a clasat pe locul 11 cu 6 puncte. Turneul a fost câștigat de marele maestru international Vlad Jianu cu 7,5 puncte, urmat de un grup de 7 jucători cu 7 puncte, toți aceștia fiind mari maeștri internaționali sau maeștri internaționali.

Printre remarcații competiției s-au aflat și juniorii albaiulieni Radu Tampea (9 ani), care a obținut premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 12 ani, și Iustin Ciorgovean, care a obținut premiu special pentru cel mai bine clasat jucător cu rating în intervalul 1601-1700. De asemenea premii speciale au obținut și Cristian Campian, locul 2 la jucători cu rating în intervalul 1901-2000, și Nicolae Șandru, locul 3 la veterani peste 50 de ani.

 
 
 

Publicitate

Publicitate