Federaţia Română de Powerlifting promovează participarea unor sportivi albaiulieni la trei competiţii de talie mondială şi europeană, în perioada august – septembrie.

Prima competiţie este Campionatul European de Powerlifting pentru seniori, care se va desfăşura la Terni, Italia, în perioada 9-11 august. Alba Iulia va fi reprezentată de Ovidiu Pănăzan (CS Zamolxis Alba Iulia/SCM Bacău), care va participa la categoria de 83 kg. Obiectivul Federaţiei Române de Powerlifting este clasarea în primele 10 locuri.

A doua competiţie de anvergură la care vor participa sportivii albaiulieni este reprezentată de Campionatele Mondiale de Powerlifting pentru juniori, care se desfăşoară în Polonia, între 28 august şi 2 septembrie. Alba Iulia va fi prezentă prin juniorii Carmen Pârva (CS Zamolxis Alba Iulia), care este şi campioană europeană la categoria 84 de kg şi Laurenţiu Avram (CS Zamolxis Alba Iulia), la categoria 66 kg. Obiectivul aceste competiţii este clasarea în primele 10. Participarea la Campionatul Mondial este sub semnul întrebării, din cauza bugetului restrâns care îl are federaţia.

Ultima competiţie la care vor putea participa sportivii albaiulieni este Campionatul Naţional de Powerlifting, seniori, care se va desfăşura la Bacău, în perioada 7-9 septembrie.

 
 
 

Publicitate

Publicitate