Oraşul Abrud are reale motive de mândrie. Nu este vorba de repornirea Cuprumin sau de vreun investitor de anvergură ci de o performanţă reuşită de Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”.

Elevii claselor I-IV vor reprezenta judeţul Alba la turneul final de la Călăraşi, eveniment ce va avea loc la începutul lunii iunie, asta după ce învăţăceii din Abrud au demonstrat că sunt aşi în sportul rege.

Calificarea nu poate fi evaluată în bani sau în orice alte bunuri, dar Şcoala „Avram Iancu” este calificată în primele opt şcoli din România, iar dacă luăm în calcul faptul că au participat 40 de judeţe cu peste 100 de şcoli fiecare, atunci putem spune că  puştii din Abrud sunt adevăraţi campioni indiferent de ceea ce se va petrece în finala de la Călăraşi.

Calificarea elevilor din Abrud este una surprinzătoare, asta deoarece elevii acestei şcoli nu dispun de o sală de sport unde să se pregătească. Chiar şi aşa profesorii îndrumaţi de Neluţu Galdău au reuşit o performanţă istorică.

Lotul echipei din Abrud a fost alcătuit din elevi ai Şcolii „Avram Iancu”, elevi ce fac parte din echipa Viitorul Abrud.  Să-i cunoaştem pe elevii cu care se va mândri tot oraşul Abrud: Paul Cioflică, Radu Bălşan, Emilian Iancu, Aurelian Iancu, Ştefan Torockay, Gabriel Morar, Radu Pocol, Gabriel Burduf şi Valentin Oancea.

Pentru a ajunge în finală, elevii din Abrud au trecut de reprezentanta judeţului Arad, echipă pe care au învins-o la limită 1-0, cu judeţul Mehedinţi, joc pe care abrudenii l-au câştigat cu 2-0. În semifinalele competiţiei Şcoala „Avram Iancu” din Abrud a întâlnit campioana judeţului Hunedoara grupare pe care au învins-o cu 5-3.
Finala a avut loc între judeţul Alba şi judeţul Timiş, iar după timpul regulamentar scorul indica 1-1, astfel că după executarea loviturilor de departajare abrudenii au învins 3-2.

 
 
 

Publicitate

Publicitate