Sâmbătă, pe râul Mureș va avea loc prima campanie de caiac-canoe intitulată „Descoperă Rowmania”. Evenimentul va avea în zona podului din cartierul Partoș, la ieșirea spre Sebeș.

Organizatorii au pregătit competiții de vâslit în canotci de 10+1, iar înscrierile sunt deschise până pe 15 august și adresate tuturor, indiferent de vârstă și experiență sau constituție sportivă.

„Întotdeauna mi-a plăcut la Alba Iulia și cred că e un oraș cu un mare potențial turistic, mai ales acum, când Cetatea arată atât de frumos. Am pornit turneul Descoperi Rowmania în primăvară, cu intenția de a descoperi locuri frumoase din România, și de a-i provoca pe oameni să iasă mai mult în natură, să facă mișcare și să experimenteze sporturile de apă. Alba Iulia nu putea să lipsească! Mi-ar plăcea ca această competiție de vâslit să devină aici o tradiție și să avem ocazia să ne revedem la ediția de anul viitor. În orice caz, echipa câștigătoare la jocurile de aici de sâmbătă va reprezenta orașul la finala de la Tulcea, de peste două săptămâni, iar eu le urez succes de pe acum!”, a declarat Ivan Patzaichin.

Înscrierea în concurs nu presupune nici un risc pentru participanţi, toate măsurile de siguranţă fiind luate de către organizatori. Astfel, pe lângă vestele de salvare puse la dispoziţie, se va asigura o delimitare a culoarelor pe Mureş cu ajutorul unor balize, vor fi delimitate liniile de start şi de finish şi pe tot parcursul competiţiei vor fi prezente echipaje de intervenţie pentru a preveni orice tip de accident. Concursul se va desfășura pe o distanță de 200 de metri, iar fiecărui echipaj îi va fi cronometrat parcursul. La sfârșitul concursului, va fi organizată festivitatea de premiere, iar echipa câștigătoare va reprezenta Municipiul Alba Iulia la finala organizată la Tulcea în perioada 30 august – 1 septembrie 2013, unde vor intra în competiție toate orașele participante.

Iată programul evenimentului:

09:00 – 11:30 Înscrierea participanţilor şi acomodarea cu ambarcaţiunile (echipe)

11:00 – 11:30 Demonstraţie de vâslit efectuată de Ivan Patzaichin şi Clubul Sportiv Unlimited –

Aventuri Sportive

11:45 – 12:00 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședinţa tehnică (instructaj)

12:00 – 14:00 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)

14:00 – 14:30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1

Mai multe detalii AICI.

Evenimentul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 și Primăria Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Administrației Naționale Apele Române și bineînțeles că de la show nu va lipsi promotorul acestui eveniment, Ivan Patzaichin.

Doritorii se vor putea înscrie în concurs până pe 15 august, la Cristian Mosoia (0756 024 155) sau cristian@rowmania.ro sau la Maria Elena Seemann (telefon 0741-427.223, e-mail marilena_seemann@hotmail.com).

 
 
 

Publicitate

Publicitate