csu-alba-iuliaSâmbătă seară, cu începere de la ora 18:00 într-o partidă care contează pentru etapa a XX-a a Ligii Naționale de baschet feminin, CSU Alba Iulia întâlnește pe propriul teren pe CSBT Alexandria. Disputa se anunță una echilibrată, între două combatante valoroase, însă cu o importanță aparte pentru gazde, care vor să câștige pentru a se menține pe podiumul campionatului, dar și pentru a-și lua revanșa pentru eșecul suferit în manșa tur, în deplasarea din județul Teleorman, când CSBT s-a impus cu scorul de 78-67.

Până în acest moment CSU are o linie de clasament mai bună, cu 15 victorii și 3 înfrângeri și o partidă restanță, ocupând poziția a treia în Liga Națională, în timp ce adversarele din această seară se poziționează pe locul 6, cu 12 succese și 7 meciuri pierdute. Debutul de an 2015 a fost unul excelent pentru gazde, care au reușit 3 victorii din 3 posibile în campionat, cea mai importantă obținută chiar pe terenul campioanei en-titre a României, CSM Târgoviște. De cealaltă parte, teleormănencele au început anul cu o victorie internă în fața Timișoarei, pentru ca apoi să intre într-o perioadă nefastă cu 2 înfrângeri cu ICIM Arad, în deplasare, respectiv Sepsi Sf. Gheorghe, în fața propriilor suporteri. În ultima partidă disputată, în urmă cu 3 zile, formația din Alexandria a reușit să obțină și cea de-a doua victorie din an, pe propriul teren, în fața Universității CSM Oradea.

În întâlnirile directe, scorul este în favoarea echipei din Alba Iulia, 7-4 pentru CSU, iar universitarele au câștigat, înaintea partidei tur de la Alexandria, pierdută de manieră dezamăgitoare, ultimele 7 dispute față în față. Totuși, în ultima dispută directă CSBT s-a impus, după cum aminteam, cu 78-67, în urma unei partide jucate într-o sală în care era mai frig decât afară, unde era iarnă în adevăratul sens al cuvântului și cu diferite erori de arbitraj. Disputa a fost una cu dese schimbări de lider, dominată de multe greșeli și terminată cu formația gazdă câștigătoare, aceasta dovedindu-se mai bună în condițiile de joc date.

În privința loturilor de jucătoare, acestea sunt asemănătoare ca și componență, ambele formații dispunând de cinci jucătoare din străinătate, dar și de sportive autohtone valoroase, experimentate și cu prezențe la echipa națională. Astfel, la CSU evoluează trei americance, o canadiancă și o bosniacă, cinci jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 2 junioare. La conducerea echipei se află sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, la trupa din județul Teleorman, condusă de pe bancă de Mădălin Piperea se regăsesc 4 sportive de peste ocean și o bulgăroaică, dar și româncele cu nume sonore Viorela Rus, Alina Chivu și Anca Șipoș.

foto: arhivă

 
 
 

Publicitate

Publicitate