Miercuri, echipa universitară de baschet feminin CSU Alba Iulia a făcut deplasarea la capitală pentru confruntarea cu CS Rapid București, pe care au și câștigat-o categoric, scor 83-35. Sâmbătă, de la ora 16.00, fetele înfruntă CSM Oradea, în sala de sport UAB Alba Iulia.

Meci cu o singură variantă, victoria, pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară va întâlni sâmbătă, 26 octombrie, cu începere de la ora 16.00, în Sala de sport a Universității din Alba Iulia pe CSM Oradea, într-un meci care contează pentru etapa a V-a a Campionatului Național de baschet feminin. Partida se anunță a fi un galop de sănătate pentru echipa gazdă, având în vedere că joacă pe teren propriu, are un lot mult mai valoros decât al orădencelor, obiective mult mai îndrăznețe, dar și avantaj clar în întâlnirile directe. Totuși, universitarele trebuie să trateze partida cu seriozitate și concentrare, deoarece în acest debut de sezon formația din județul Bihor a reușit să transfere in extremis 4 jucătoare din SUA, pentru a-și întări lotul și a evita situația în care s-a aflat sezonul precedent, pe care l-a încheiat fără victorie.

În acest debut de sezon, trupa din Alba Iulia a pornit mai bine decât orădencele și a reușit trei victorii în patru etape (cu BCM Danzio Timișoara, CSM Târgoviște și Rapid București), singura înfrângere venind cu campioana ICIM Arad. De cealaltă parte, CSM Oradea are o victorie (prima după un an de zile), obținută cu Universitatea Cluj-Napoca și două înfrângeri, partida din etapa a IV-a cu BCM Danzio Timișoara fiind amânată.

În întâlnirile directe, avantajul este clar de partea echipei CSU Alba Iulia, care conduce cu scorul de 8-4, reușind să câștige ultimele opt partide față în față. Ultima dintre ele (scor 132-40) a stabilit chiar mai multe recorduri, printre care: cea mai mare diferență de puncte într-un meci, dar și cele mai multe puncte marcare într-o dispută de o formație, în sezonul precedent.

În ultima partidă disputată în campionat, CSU Alba Iulia a câștigat clar miercuri, în deplasare cu Rapid București, scor 83-35 și are în acest moment trei victorii și o înfrângere după patru etape scurse din Liga Națională de baschet feminin.

Victoria albaiuliencelor a venit cum nu se putea mai bine, după înfrângerea de pe teren propriu în fața campioanelor de la Univ. Goldiș ICIM Arad. Pe de altă parte, victoria adusă acasă de fete a fost un cadou pentru antrenorul secund, George Lăncrănjan care a împlinit ieri vârsta de 32 de ani. O altă aniversare pe banca tehnică este sărbătorită astăzi, 24 octombrie, când Bogdan Duma, președintele CSU Alba Iulia a ajuns la frumoasa vârstă de 34 de ani.

”Un meci pe care l-am câștigat categoric. Mă bucur că fetele au reușit să câștige după eșecul suferit acasă în fața campioanelor de la Univ. Goldiș ICIM Arad”, a declarat Bogdan Duma, președinte CSU Alba Iulia

Sport.Alba24.ro urează antrenorului secund George Lăncrănjan și președintelui CSU, Bogdan Duma un călduros ”La Mulți Ani! ” și mult succes.

 
 
 

Publicitate

Publicitate