csu victoriePrima partidă de acasă din returul de campionat, pentru echipa de baschet CSU Alba Iulia, va avea loc sâmbătă de la ora 18.00. CSU întâlneşte pe propriul teren pe BCM Danzio Timişoara, într-o confruntare care contează pentru etapa a XIV-a a Campionatului naţional de baschet feminin, Divizia A.

Disputa se anunţă a fi una la discreţia gazdelor, care joacă în Sala de Sport a Universităţii, în faţa propriilor suporteri. CSU este plasată mult mai bine în clasament, are un lot superior valoric şi avantajul moral dat de faptul că în acest sezon, în partida tur, a învins trupa bănăţeană, în deplasare, cu scorul de 100-37.

În ceea ce priveşte prestaţia din campionat până la finalul turului, CSU Alba Iulia ocupă poziţia a doua în clasament şi a reuşit să obţină până în acest moment 12 victorii, înregistrând o singură înfrângere, cu campioana ICIM Arad. De cealaltă parte, BCM Danzio se clasează pe locul 9, cu 5 succese şi 8 partide pierdute şi va lupta în această a doua parte a sezonului regulat pentru calificarea în playoff-ul campionatului.

În întâlnirile directe, scorul este unul destul de strâns, 8-5 pentru CSU, însă universitarele au câştigat 6 din ultimele 7 dispute faţă în faţă. În ultima partidă dintre cele două combatante, sportivele conduse de pe bancă de Miroslav Popov au trecut fără probleme la debutul în campionat de timişorence. Echipa universitară s-a impus clar în Sala ”Constantin Jude” din Timişoara, scor 100-37 (26-10, 24-12, 27-8, 23-7), într-un meci fără istoric, dominat clar de la un capăt la altul de CSU, care a câştigat autoritar toate cele patru sferturi.

Meciul care va avea loc mâine, 18 ianuarie 2014, cu începere de la ora 18:00 este unul special pentru jucătoarea de la CSU, Tiffany Brown, care a fost transferată în vara lui 2013 de la adversarele din Timişoara, formaţie la care a petrecut două sezoane.

 
 
 

Publicitate

Publicitate