Sâmbătă de la ora 18:00, CSU Alba Iulia joacă în fața propriilor suporteri împotriva fetelor de la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Oaspetele pleacă favorite din punct de vedere statistic în confruntarea din weekend.

După ce etapa trecută CSU Alba Iulia a câștigat cu 73 -34 confruntarea din deplasarea de la Brașov, împotriva formației CSU Olimpia, fetele lui Miroslav Popov se pregătesc pentru un adevărat test, în fața echipei ce a reușit să strângă același număr de puncte în campionat ca și formația albaiuliană. ACS Sepsi Sfântu Gheorghe face deplasarea la Alba cu moralul ridicat, după ce în etapa trecută au obținut victoria pe terenul celor de la BCM Danzio Timișoara cu scorul de 92-51.

Poziționată pe locul 3 în campionat, echipa oaspete vine după o serie de 4 victorii consecutive, în fața celor de la Danzio Timișoara, Universitatea Cluj-Napoca, Phoenix Galați și CSM Satu Mare. ACS Sepsi Sfântu Gheorghe are un singur eșec până în acest moment în campionat, înfrângere venită în urma deplasării de la CST BC Alexandria, scor 52-40.

Cu o poziție mai sus în clasament, respectiv locul secund,  CSU Alba Iulia a obținut 5 victorii în 6 meciuri, după ce a suferit un eșec împotriva campioanelor de la Universitatea Goldiș ICIM Arad, scor 64-67. Fetele antrenate de Mirosclav Popov pot bifa a 4-a victorie consecutivă, în acest weekend.

Până în acest moment, CSU Alba Iulia a atins de două ori cota „100” din punct de vedere al punctelor marcate, și anume în victoria din prima etapă cu BCM Danzio Timișoara (37-100) și în urmă cu două etape, în fața celor de la CSM Oradea (100-40). În timp ce adversarele directe de sâmbătă au reușit de 3 ori să depășească o sută de puncte marcate într-un meci, în fața formațiilor: SCM CSȘ U Craiova (125-43), Phoenix Galați (92-113) și Universitatea Cluj-Napoca (102-50).

Din punct de vedere statistic, ACS Sepsi Sfântu Ghoerghe pare favorită în meciul de sâmbătă. Vezi cifrele atinse de cele două echipe în acest început de sezon:

Cele mai multe puncte marcate în acest campionat:

  1. ACS Sepsi Sfântu Gheorghe se poziționează pe primul loc, reușind să marcheze nu mai puțin de 559 de puncte în toate confruntările de până acum.
  2. CSU Alba Iulia ocupă a 5-a poziție în clasamentul punctelor marcate, reușind 481 de puncte.

Pase reușite:

  1. ACS Sepsi Sfântu Gheorghe locul doi, cu 140 de pase reușite
  2. CSU Alba Iulia ocupă poziția a patra, cu 115 pase reușite

Recuperări:

  1. ACS Sepsi Sfântu Gheorghe locul 2, cu 259 de recuperări
  2. CSU Alba Iulia locul 8, cu 212 recuperări

Cele mai periculoase adversare pentru fetele lui Miroslav Popov sunt Samantha Rose Prahalis care a reușit șă marcheze 152 de puncte și Kalis Loyd cu 110 puncte marcate. O altă presupusă problemă ar fi în ofensivă, unde prezența jucătoarei Jasmine Watson poate pune probleme albaiuliencelor, după ce a reușit de la începutul noului sezon până acuma, 17 capace. În defensivă CSU Alba Iulia stă mai bine decât adversarele de la Sfântu Gheorghe, unde Chastity Reed a reușit să recupereze 38 de mingi.

 
 
 

Publicitate

Publicitate