teren volei nisip cetateBeach Voley Championship – așa se numeste prima ediție a turneului de volei pe nisip, ce se va desfășura sâmbătă, începând cu ora 10.00, pe noul teren de lângă Poarta I a Cetății Alba Carolina. Turneul este organizat pentru toți iubitorii de volei care doresc să facă mișcare pentru câteva ore, în timpul lor liber.

Sâmbătă, la terenul de volei pe nisip construit recent lângă Poarta I a Cetății, se organizează un turneu în care iubitori sportului se pot întrece în beach volley.

Vor participa echipe formate din câte 2 persoane, atât femei cât si bărbați, indiferent de vârstă. Înscrierile se pot face până vineri contra unei taxe de 10 lei de persoană. Câștigătorii vor primi și premii.

În urmă cu aproximativ o lună, în Alba Iulia a fost constituit un grup de inițiativă care a decis ca în acel spațiu să fie amenajat un teren de beach volley (volei de plajă) pentru publicul larg, pentru a încuraja mișcarea, sportul și activitățile în aer liber în rândului tinerilor. Primăria municipiului Alba Iulia nu va suporta nicio cheltuială pentru acest obiectiv, finanțat integral prin proiect.

Terenul de beach volley este finanțat prin proiectul european TUTUR (Temporary Use as a Tool for Urban Regeneration), ce face parte din programul Urbact, ai cărui beneficiari sunt Primăria municipiului Alba Iulia, partener în acest proiect alături de primăria orașului Bremen din Germania și cea a orașului Roma din Italia.

Bogdan LAZĂR

 
 
 

Publicitate

Publicitate