Paracin01 - Mihnea CostachiȘahistul Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a încheiat cu bine participarea la Campionatul Internațional Open de seniori al Bulgariei desfășurat la Plovdiv. Juniorul albaiulian a fost printre premianții turneului dotat cu un fond de premiere de 10.000 euro, clasându-se pe locul 19 din cei 286 de jucători din 14 țări.

Mihnea Costachi a avut un start excelent și a câștigat 5 puncte din primele 6 partide, între care o victorie împotriva marelui maestru internațional Bosko Abramovic (Serbia) și o remiză împotriva favoritului principal al turneului, marele maestru internațional Vasil Spasov (Bulgaria).

Albaiulianul a trebuit să se recunoască învins pentru prima și ultima dată în acest turneu împotriva marelui maestru internațional Dusan Popovic (Serbia), favoritul numarul 9 al turneului. Partida a durat peste 4 ore și au fost executate 93 de mutări iar tânărul de 15 ani a reușit să mențină echilibrul până spre final, când experiența net superioară a adversarului său, component al lotului national de seniori al Serbiei, și-a spus cuvântul, acesta speculând o greșeală făcuta de Mihnea pe finalul partidei.

Elevul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crisan” din Alba Iulia și-a revenit rapid după acest moment mai puțin plăcut, câștigând următoarea partidă împotriva bulgarului Vladimir Petrov și reminzând în ultima rundă cu maestrul internațional Veselin Pantev (Bulgaria).

Cu 6,5 puncte din 9 partide, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 19 din cei 286 de participanți, un loc mai mult decât onorant ținând cont ca la start s-au aflat 16 mari maeștri internaționali și alți 42 de deținători ai titlurilor de maestru internațional și maestru FIDE. Juniorul albaiulian a primit din partea organizatorilor premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 18 ani din turneu în valoare de 150 euro.

„A fost un turneu foarte reușit pentru mine, în care am câștigat 20 de puncte ELO, dar mai ales am realizat că pot juca de la egal la egal cu jucători profesioniști de mare valoare. Am fost foarte fericit după prima mea victorie împotriva unui mare maestru internațional, dar și destul de trist dupa ratarea din finalul partidei cu marele maestru internațional Dusan Popovic.

Sper să-mi îmbunătățesc tot mai mult jocul în acest an când voi participa la multe turnee puternice. Multumesc firmei IPEC SA si domnului Cosmin Covaciu pentru sustinerea pe care mi-o acorda, tututor celor care au fost alaturi de mine pe durata turneului, precum si celor care m-au sustinut pe Facebook prin mesaje de incurajare si numeroase “like”-uri”, a declarat Mihnea Costachi.

 
 
 

Publicitate

Publicitate