Paracin01 - Mihnea CostachiJuniorul albaiulian Mihnea Costachi a continuat seria evoluțiilor foarte bune și la Cupa Orașului Tășnad, un open internațional de seniori care a reunit la start 81 de participanți din șapte țări: Franța, Germania, Moldova, Serbia, Ucraina, Ungaria și România. Valoarea turneului a fost una ridicată, între participanți aflându-se trei mari maeștri internaționali, 10 maeștri internaționali și 8 maeștri FIDE, fondul total de premiere fiind de 13.000 lei, dintre care 3.100 lei pentru primul clasat.

La capătul celor 7 runde desfășurate în sistem elvețian, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a clasat pe un excelent loc 4 cu 5 puncte (3 victorii și 4 remize), fiind devansat de un trio format din maeștrii internaționali Dan Bogdan (Șah Club Vados Arad), Gabor Nagy (Ungaria) și Adrian Petrisor (Șah Club Galați), toți cu 5,5 puncte. Pentru clasarea pe locul 4 Mihnea Costachi a fost recompensat cu un premiu de 900 lei. Un rezultat bun a obținut și maestrul FIDE Ovidiu Lupu (CSO Cugir), clasat pe locul 16 cu 5 puncte.

Pentru Mihnea Costachi, openul de la Tășnad a fost ultima repetiție înaintea Campionatelor Europene de juniori de la Porec (Croația), care se vor desfasura în perioada 20 septembrie – 1 octombrie. Vestea bună este că atât la această competiție europeană, cât și la Campionatele Mondiale de juniori de la Porto Carras (Grecia), Mihnea Costachi va continua să reprezinte municipiul Alba Iulia, urmând ca până la sfârșitul anului să aibă dublă legitimare la CSU Alba Iulia și Politehnica Iași, club pentru care va juca în Superliga Națională pe echipe. Tot dubla legitimare vor avea și alți doi juniori ai CSU Alba Iulia, George Ileana și Iustin Ciorgovean, aceștia urmând să joace în Campionatul Național pe echipe pentru CS Universitatea de Vest Timișoara.

 
 
 

Publicitate

Publicitate