Costachi 01Final perfect pentru Mihnea Costachi la Campionate Naționale de juniori la șah, competiție desfășurată în perioada 18-28 aprilie la Căciulata și la care au participat peste 600 de copii și juniori de la cele mai puternice cluburi din țară.

Campion național de seniori „en titre” în proba de blitz, Mihnea Costachi a evoluat fără greșeală în această probă deosebit de spectaculoasă și la naționalele de juniori, obținând 9 victorii în 9 partide. O victorie în stil de mare campion, care i-a adus lui Mihnea a treia medalie de aur la Campionatele Naționale de juniori, după cele cucerite în probele de șah clasic și șah rapid. Mai mult chiar, acest triplu succes a fost completat cu o medalie de argint în proba de dezlegări (rezolvări de probleme), o probă total diferită, care necesită o pregătire specială și care nu s-a aflat niciodată printre preferatele juniorului albaiulian, în multe ediții anterioare acesta alegând să nici nu participe la această probă, pentru a se concentra pe celelalte probe de concurs. Evoluțiile lui Mihnea la naționalele de juniori sunt datatoare de speranțe în perspectiva participării la competițiile internaționale de juniori din acest an: Campionatele Europene de șah rapid de la Novi Sad (Serbia) din luna iulie, Campionatele Europene de șah clasic de la Praga (Cehia) din luna august și Campionatele Mondiale de juniori de la Khanty-Mansiysk (Rusia) din luna septembrie.

O evoluție foarte bună în proba de blitz a avut și Radu Țâmpea, care a obținut medalia de argint la categoria juniori sub 10 ani, după ce cu o zi înainte juniorul albaiulian obținuse o medalie de argint și în proba de șah rapid. Radu a acumulat 7,5 puncte din 9 partide, fiind devansat de Radu Dobre (Clubul Central de Șah București), care a acumulat 8 puncte, al treilea loc pe podium fiind ocupat de Teodor Nedelcu (CS Orizont 64 Brăila).

La categoria juniori sub 16 ani, George Ileană și Iustin Ciorgovean s-au clasat pe locurile 7, respectiv 11 din 33 de participanți, în timp ce la categoria juniori sub 18 ani Adrian Sechereș s-a clasat pe locul 9 din 21 de participanți.

Un total de 7 medalii, dintre care 3 de aur și 4 de argint, dar și numeroase alte clasări fruntașe, care confirmă încă o data valoarea ridicată a șahului juvenil albaiulian.

 
 
 

Publicitate

Publicitate