Şahistul Ionel Miron (Clubul Municipal de Şah Alba Iulia) a început activitatea în 2013 la fel de bine cum a încheiat anul anterior. După ce s-a impus în ultima etapă a circuitului de şah rapid „Alba Grand Prix 2012”, desfăşurată în 30 decembrie la Alba Iulia, maestrul aiudean a avut o evoluţie foarte bună şi în openul de seniori “Memorialul Constantin Rădulescu”, desfăşurat la începutul anului, la Râmnicu Vâlcea.

Cu patru victorii şi trei remize în cele şapte runde ale openului, Ionel Miron s-a clasat al treilea, cu 5,5 puncte, la o doar jumătate de punct în urma primilor doi clasaţi, George Cătălin Miroiu (CS Conpet Ploieşti) şi Iulian Turcu (CS Deva). De remarcat este şi evoluţia bună a altor doi reprezentanţi ai judeţului Alba, maestrul FIDE Sorin Levay, legitimat la CSO Cugir şi juniorul albaiulian Mihnea Costachi (AEM Luxten Timişoara), clasaţi pe locurile 4, respectiv 6, dintr-un total de 44 de participanţi, ambii cu câte 5 puncte.

Revenind la circuitul judeţean de şah rapid mai sus menţionat, clasamentul final după cele 7 etape desfăşurate la Alba Iulia, Cîmpeni, Cugir şi Sebeş a fost următorul:

1. Ovidiu Lupu (Cugir): 130 puncte (acumulate în 6 etape)

2. Adrian Sechereş (Teiuş): 118 puncte (6)

3. Florin Ungurean (Alba Iulia): 94 puncte (7)

4. Mihnea Costachi (Alba Iulia): 86 puncte (5)

5. David Cordea (Alba Iulia): 80 puncte (5)

6. Mihai Vílceanu (Cugir): 70 puncte (7)

7. Nicolae Şandru (Aiud): 67 puncte (6)

8. Dan Cantemir (Alba Iulia): 56 puncte (3)

9. Ionel Miron (Aiud) 45 puncte (3)

10. Vasile Lupu şi Gheorghe Murg (Cugir) 34 puncte (4).

Foto: arhivă

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate