01 Iustin Ciorgovean (primul din dreapta)Openul Orașului Teiuș, competiția care încheie în fiecare an calendarul competițional șahist în județul Alba, a atras și în acest an un număr mare de concurenți. 54 de iubitori ai șahului de toate vârstele din Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeș, Lorint, Mihalț, Sântimbru și Teiuș au luat startul la turneul.

La finalul celui mai bun an de până acum al carierei sale sahiste, Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia), component al lotului național de juniori sub 14 ani, s-a impus cu 5,5 puncte din 6 partide, același număr de puncte, dar coeficienti de departajare inferiori având și Adrian Secheres (CSS 1 Timisoara), junior care este născut și locuiește în Teiuș și care a avut și el un an foarte bun, obținând în 2015 o medalie de argint la Campionatul Mondial Scolar în proba de blitz, dar și titlul de maestru FIDE.

Pe locul 3 s-a clasat un alt junior, Adrian Zinca (CSO Cugir), cu 5 puncte, același punctaj însă din 5 partide jucate efectiv fiind obținut și de maestrul aiudean Ionel Miron, care a intarziat la concurs și a luat startul doar din runda a 2-a.

S-au acordat și urmatoarele premii speciale:
Copii sub 10 ani: 1.Ianis Tarciuc (CSU Alba Iulia) 2.Radu Tampea (CSU Alba Iulia) 3.George Plesa (Alba Iulia)
Veterani: 1.Mihai Vilceanu (Sah Club Cugir) 2.Gheorghe Murg (CSO Cugir) 3.Ioan Zaharie (CSO Cugir)

 
 
 

Publicitate

Publicitate