Meci Romania - Georgia (Mihnea in plan indepartat in stanga)Maestrul aiudean Ionel Miron confirmă forma excelentă în care se află de la începutul acestui an printr-un nou succes, de această dată internaţional. După ce în luna martie şahistul s-a clasat pe locul 4 la Memorialul „Mircea Rădulescu” desfăşurat la Cluj Napoca şi pe locul 2 la Openul „Ferroli” de la Satu Mare, în weekendul pascal, Ionel Miron a reuşit un nou loc 2 în openul internaţional de la Matrafüred (Ungaria).

În openul maghiar care a reunit la start 57 de participanţi, Ionel Miron a acumulat 6 puncte din 7 partide, fiind devansat cu o jumătate de punct de câştigătorul turneului, maestrul FIDE sătmărean Sorin Levay. Treapta a treia a podiumului a fost ocupată de Suto Gabor (Ungaria).

Performanţele maestrului aiudean sunt cu atât mai lăudabile cu cât acesta joacă şah doar în timpul liber, ca amator, el fiind patronul unei firme din Teiuș, care produce pufuleţi.

Mihnea Costachi, neînvins în Turcia

Triplul medaliat cu aur la campionatele naţionale de juniori desfăşurate la începutul lunii aprilie la Căciulata, a terminat neînvins în turneul internaţional de juniori pe echipe desfăşurat la Konya (Turcia) în perioada 20-22 aprilie. Juniorul albaiulian, care a jucat la masa 1 a echipei României a obţinut 3 victorii şi 2 remize în cele 5 partide jucate, rezultat care a ajutat la clasarea echipei naţionale de juniori pe locul 3, după naţionalele Iranului şi Turciei si înaintea echipelor Poloniei, Georgiei şi echipei secunde a Turciei. Alături de Mihnea Costachi din echipa naţională au mai făcut parte David Gavrilescu (Craiova), Călin Andrei Tiron şi Emanuel Olinici (ambii din Iaşi), antrenorul echipei fiind marele maestru timişorean Alin Berescu. Mihnea Costachi se va întoarce în ţară vineri, urmând să plece direct la Târgu Mureş, unde sâmbătă va lua startul în campionatul naţional de seniori.

 
 
 

Publicitate

Publicitate