Premiere juniori sub 14 aniComuna Corund din Harghita a găzduit în perioada 17-20 septembrie prima ediție a Festivalului Internațional de Șah „Ceramica”, organizat de Asociația Clubul de Șah din localitate. Șahiștii de la CSU Alba Iulia s-au aflat în prim-planul intrecerilor, toți cei patru reprezentanți ai clubului obținând premii.

La cele două secțiuni ale festivalului, seniori și copii sub 12 ani, au participat 111 șahiști din România, Ungaria și Germania, dintre aceștia 6 având titluri internaționale.

Maestrul FIDE Marius Ceteraş s-a impus în proba de blitz cu 6 puncte din 7 partide, la egalitate de puncte cu următorii doi clasați, maestrul FIDE Lehel Vrencian (CN Aprily Lajos Brasov) și maestru internațional Daniel Baratoși (CSU Ploiești), dar având coeficient de departajare superior și s-a clasat pe locul 5 în proba de șah clasic cu 5.5 puncte din 7 partide, la egalitate de puncte cu Sandor Petruţ (Chindia Târgovişte), Daniel Baratoși (CSU Ploiesti) și Radu Toma (AEM Luxten Timișoara), dar având în această probă coeficient de departajare mai slab. Proba de șah clasic a fost câştigată de Takacs Balazs (Ungaria).

Foarte bine au evoluat și juniorii albaiulieni prezenți la turneu. George Ileana și Iustin Ciorgovean au acumulat 4,5 puncte și au primit premiile speciale pentru cei mai buni juniori sub 14 în proba de sah clasic.

Deși a fost cel mai tânăr participant în secțiunea seniorilor, Radu Ţâmpea (9 ani) a acumulat 3 puncte din 7 partide în proba de șah clasic, în plus mezinul delegației CSU Alba Iulia obținând premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 12 ani în proba de blitz, în care a acumulat 4 puncte din 7 partide.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate