George IleanaŞahiştii albaiulieni Mihnea Costachi şi George Ileană se pregătesc pentru un adevarăt tur de forţă, urmând sa ia startul într-o serie de turnee foarte puternice care se vor derula fără întrerupere în următoarele 26 de zile.

Cei doi juniori, ambii deţinători ai titlului de maestru FIDE vor juca în perioada 25-31 iulie Openul Voievodinei de la Novi Sad, un turneu cu circa 200 de participanţi din peste 20 de ţări, dintre care peste 50 sunt deţinători de titluri internaţionale. Este al doilea open internaţional din Serbia la care Mihnea şi George vor participa în acest an, după Openul Paracin desfăşurat în luna ianuarie şi la care cei doi elevi albaiulieni s-au aflat printre premianţi.

în perioada 1-5 august Mihnea si George vor participa tot la Novi Sad la Campionatele Europene de şah rapid si blitz pentru juniori, o competiţie la care sunt de asemenea aşteptaţi concurenţi din peste 20 de ţări.

De la Novi Sad cei doi juniori se vor deplasa la Arad, unde vor participa in perioada 6-12 august la cel mai puternic open international al verii organizat in Romania, la care participa circa 200 de jucatori din peste 15 tari. Mihnea si George vor participa atat la proba de sah clasic cat si la cea de blitz a turneului.

În fine, ultimul turneu pentru cei doi albaiulieni din acest circuit va avea loc la Predeal in perioada 13-19 august, de asemenea un turneu open international de seniori cu o participare foarte puternic.

în total 26 de zile de „foc continuu” pentru Mihnea si George, care se pregatesc pentru participarea la Campionatul European de sah clasic pentru juniori de la Porec (Croatia) din luna septembrie, in cazul in care vor reusi sa obtina sprijin financiar pentru participare, si pentru Campionatul Mondial de juniori de la Porto Carras (Grecia) din luna octombrie. 26 de zile in care Mihnea si George vor juca in total 27 de partide de sah clasic, o partida avand durata medie de circa 3-4 ore, 16 partide de sah rapid si 18 partide de blitz, adica peste 100 de ore de dueluri sahiste cu adversari redutabili de toate varstele, multi dintre ei jucatori de sah profesionisti.

 
 
 

Publicitate

Publicitate