În vârstă de doar 6 ani, Radu Ţâmpea este deja un nume cunoscut în rândul iubitorilor şahului din România. În acest week-end, juniorul clubului municipal de şah albaiulian a reuşit o nouă performanţă. Sâmbătă dimineaţa, Radu a câştigat primele 3 runde din ediţia a XIV-a a “Cupei Danone” la categoria copii sub 8 ani, după care a plecat din Cluj-Napoca, pentru a participa la campionatul interjudeţean de şah pentru elevi “Atac la rege”, organizat la Alba Iulia.

Deşi a ajuns în Alba Iulia cu doar câteva minute înainte de startul turneului şi a evoluat la categoria elevilor legitimaţi până la clasa a IV-a, Radu Ţâmpea s-a impus clar, cu 5 victorii din tot atâtea partide. Duminică dimineaţa, juniorul albaiulian a câştigat şi ultimele 3 runde din cadrul “Cupei Danone”. A câştigat astfel şi acel turneu, cu maxim de puncte, un adevărat tur de forţă pentru elevul antrenorului Florin Ungurean, cel care se ocupă de iniţierea copiilor în tainele jocului minţii la clubul municipal de şah din Alba Iulia.

De menționat că, în aceeaşi perioadă, Mihnea Costachi, un alt junior format la clubul municipal de şah şi care deja a obţinut performanţe remarcabile pe plan national şi internaţional, a avut un start perfect în Campionatul Mondial Şcolar care este găzduit în perioada 28 aprilie – 6 mai, la Iaşi. Juniorul albaiulian a câştigat primele 3 partide împotriva lui Zhou Yang-Jian (Anglia), Abdullah Al Hamed (Emiratele Arabe Unite) şi Abbasov Zaur (Azerbaidjan), plasându-se în plutonul fruntaş al categoriei juniori sub 13 ani şi depunându-şi candidatura pentru un loc fruntaş în această competiţie care reuneşte la start 553 de participanţi din 37 de ţări.

 
 
 

Publicitate

Publicitate