Premianti DevaŞahiştii albaiulieni s-au întors cu rezultate bune de la a doua ediţie a Cupei Simeria la şah, desfăşurată recent. Turneul a reunit la start 43 de jucători din judeţele Alba, Arad, Hundoara, Sibiu şi municipiul Bucureşti. Participanţii au evoluat în două secţiuni, una rezervată seniorilor şi juniorilor peste 12 ani şi alta pentru copii sub 12 ani.

În turneul seniorilor, experimentatul candidat de maestru Vasile Maxim Georgescu (Clubul Municipal de Sah Alba Iulia) a dominat clar turneul, impunandu-se cu 5 puncte din 6 partide jucate. Pe podium au mai urcat Samuel Butusina (Vados Arad) si Eduard Berechet (CS Mihai Viteazu Vulcan), ambii cu cate 4,5 puncte. Juniorul albaiulian Ianis Tarciuc (11 ani) a incheiat concursul cu 3,5 puncte, un rezultat bun, dar sub posibilitatile sale.

O evoluţie bună au avut si juniorii albaiulieni care au concurat in sectiunea pentru copii sub 12 ani. Raxvan Burja-Udrea (Clubul Muncipal de Sah Alba Iulia) s-a clasat pe locul 3 cu 4 puncte din 5 jocuri, fiind devansat de Iris Antal si Razvan Raducu (ambii de la Clubul de Sah Deva), in timp ce George Plesa (Clubul Muncipal de Sah Alba Iulia) s-a clasat pe locul 4. Mezinul delegatiei albaiulieni, Alexandru Macaiet (6 ani), a obtinut premiul 1 intre copiii sub 8 ani, in timp ce premiul 3 la aceasta categorie de varsta a fost obtinut de Stefan Opris, un talentat junior bucurestean care isi petrece vacanta de vara la bunicii sai albaiulieni si se pregateste la Clubul Municipal de şah Alba Iulia.

Următoarea competiţie şahistă va avea loc la Clubul CAR Teiuş, sâmbătă, 26 august, începând cu ora 8, evenimentul fiind inclus în programul Zilelor Oraşului Teiuş. La turneu pot participa iubitori ai şahului de orice vârstă, legitimaţi sau nelegitimaţi la cluburi de şah.

 
 
 

Publicitate

Publicitate